Sports Βusiness

Los Angeles Clippers: Ο Ballmer γίνεται το ένατο μέλος του κλαμπ των 100 δισ. δολαρίων

Los Angeles Clippers: Ο Ballmer γίνεται το ένατο μέλος του κλαμπ των 100 δισ. δολαρίων

Ο ιδιοκτήτης των Clippers είναι ένας σημαντικός υποψήφιος για τον τίτλο του πλουσιότερου κατόχου αθλητικών ομάδων.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft και νυν ιδιοκτήτης των Los Angeles Clippers, Steve Ballmer, μπορεί πλέον να διεκδικήσει τον τίτλο του πλουσιότερου κατόχου αθλητικών ομάδων στον κόσμο, λόγω της αύξησης των τιμών των μετοχών στην τεχνολογία που ανέβασε πολλά πλούσια άτομα σε ακόμη υψηλότερες θέσεις.

Ο Ballmer περνάει τον Mukesh Ambani, ιδιοκτήτη των Mumbai Indians (κρίκετ), ο οποίος κατέλαβε την πρώτη θέση με καθαρή αξία 84,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόλις τον Απρίλιο.

Με την αύξηση των περιουσιακών στοιχείων να φτάνει τα 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόλις φέτος, ο Ballmer είναι ένα από τα εννέα άτομα στο κλαμπ των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ιδρυτής του Amazon, Jeff Bezos, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 214 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης φημολογείται ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει μια ομάδα NFL. Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι έχουν συγκεντρώσει συλλογικά 245 δισεκατομμύρια δολάρια από τις αρχές του 2021.

Μια έρευνα της «ProPublica» διαπίστωσε ότι ο φορολογικός συντελεστής του Ballmer το 2018 ύψους 12%, ήταν χαμηλότερος από τον συντελεστή 14,1% που πληρώθηκε από έναν εργαζόμενο στο Staples Center.

Οι τιμές των ομάδων NFL, NBA και MLB έχουν αυξηθεί πέντε φορές από το 2000 - φτάνοντας τους αντίστοιχους μέσους όρους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0