Sports Βusiness

Οι 5 πιο... περίεργες ονοματοδοσίες ποδοσφαιρικών διοργανώσεων

Οι 5 πιο... περίεργες ονοματοδοσίες ποδοσφαιρικών διοργανώσεων
Από... γκοφρέτες, σε πίτσες και ρούχα! Οι πέντε πιο περίεργοι χορηγοί Κυπέλλων στο «πιάτο» σας.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι χορηγοί, προθυμοποιούνται και φτάνουν σε συμφωνία με Ομοσπονδίες, έτσι ώστε να δώσουν την ονομασία τους σε μια διοργάνωση.

Το «BN Sports»... ανακάλυψε τις 5 πιο περίεργες ονοματοδοσίες σε Κύπελλα και σας τις παρουσιάζει.

Papa John’s-EFL Trophy (2020-21)

Η εταιρία Papa John's Pizza αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη αλυσίδα εστιατορίων πίτσας στις Η.Π.Α.. Ιδρύθηκε το 1984 από τον «Papa» John Schnatter και η έδρα της βρίσκεται στην πόλη Τζέφερσοντάουν του Κεντάκι, κοντά στο Λούιβιλ. Πέρα από την δραστηριότητα της στο χώρου του φαγητού, η Papa John's αποφάσισε πως θα ήθελε να ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο.

Έτσι, έφτασε σε συμφωνία με την Αγγλική Ομοσπονδία προκειμένου το EFL Trophy (σ.σ. αφορά και παίζεται μεταξύ των ομάδων σε EFL League One, EFL League Two και τοπικών κατηγοριών στο «Νησί») να μετονομαστεί σε Papa John’s EFL Trophy. Αρκετοί ήταν οι ποδοσφαιρόφιλοι στην Αγγλία που... σατίρισαν αυτή την απόφαση, λέγοντας μάλιστα πως ήταν μια απογοητευτική κίνηση.

fa_cup_arsenal.jpg

FA Cup-Littlewoods (1994/95-97/98)

Δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο μια εταιρία ρούχων να αναμειγνύεται σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Ωστόσο, αν ανατρέξουμε πίσω στο παρελθόν, θα δούμε πως αυτό έχει συμβεί. Συγκεκριμένα για τέσσερις σεζόν, δηλαδή από το 1994-95 μέχρι και το 1997-98 η εταιρία Littlewoods έβαλε το όνομα της μπροστά από το σπουδαιότερο και ιστορικότερο Κύπελλο στην Αγγλία, το FA Cup.

Η Littlewoods είχε έδρα το Λίβερπουλ και ιδρύθηκε το 1923 από τον John Moores.

Milk Cup (1981/82-85-86)

Το Λιγκ Καπ Αγγλίας έχει... παράδοση στις περίεργες επιλογές αναφορικά με την ονομασία του, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το ενεργειακό ποτό Carabao. Ωστόσο, η συγκεκριμένη δεν ήταν η μόνη. Τις σεζόν 1981-82 με 1985-86 το Κύπελλο είχε μετονομαστεί σε Milk Cup, από την Milk Marketing Board.

Πρόκειται για έναν οργανισμό που δραστηριοποιούταν στον έλεγχο της παραγωγής και της διανομής γάλακτος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διαλυθεί από το 2002.

0_19111714.jpg

Scottish Government-Scottish Cup (2008-2010)

Μια από τις πιο περίεργες περιπτώσεις που θα βρούμε στη λίστα μας, είναι εκείνη στη Σκωτία την περίοδο 2008-2010. Η τότε Κυβέρνηση των Σκοτσέζων πήρε την απόφαση να σπονσοράρει εκείνη το Κύπελλο, δίνοντας της ονομασίες The Homecoming Scottish Cup το 2008-2009 και The Active Nation Scottish Cup το 2009-2010.

Tunnock’s Caramel Wafer-Challenge Cup (2019/2020)

Μια αντίστοιχη version του EFL Trophy υπάρχει και στην Σκωτία για τις ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Συναντάμε, λοιπόν, ακόμη μια περίπτωση όπου ένα Κύπελλο πήρε την ονομασία του από μια εταιρία φαγητού και συγκεκριμένα που παρήγαγε... γκοφρέτες!

Ο λόγος για την Tunnock’s Caramel Wafer, η οποία ωστόσο παρέμεινε ως χορηγός μόνο για μια σεζόν. Έκτοτε το τρόπαιο έχει μετονομαστεί σε SPFL Trust Trophy.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0