Sports Βusiness

Τίτλοι τέλους στη συνεργασία Νόριτς με την ΒΚ8 μετά τη θύελλα αντιδράσεων

Τίτλοι τέλους στη συνεργασία Νόριτς με την ΒΚ8 μετά τη θύελλα αντιδράσεων

Την απόφαση να ακυρώσει τη συμφωνία για τη χορηγία φανέλας με την ΒΚ8 πήρε η Νόριτς, λόγω του παρελθόντος της εταιρίας με σεξουαλικά προκλητικό περιεχόμενο σε αναρτήσεις της.

Ανακοίνωση λήξης συνεργασίας με την ΒΚ8 εξέδωσε η Νόριτς, πέντε μόλις μέρες μετά τη συμφωνία με την ασιατική εταιρία. Το αμαρτωλό παρελθόν της ΒΚ8 με τις σεξουαλικά προκλητικές αναρτήσεις στα social media στάθηκε εμπόδιο στη συνέχιση της χορηγικής συμφωνίας ύψους 6 εκ. ευρώ για τη φανέλα της Νόριτς.

Παρά τη δημόσια απολογία της ΒΚ8 και τη διαγραφή των αναρτήσεων, μια τέτοιου είδους συνεργασία δεν ταίριαζε με ένα κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ. Στην ανακοίνωση λήξης συνεργασίας που εξέδωσε η Νόριτς, αναφέρεται πως λήφθηκαν υπόψιν οι αντιδράσεις των οπαδών και των συνεργατών του κλαμπ με αποτέλεσμα τον άμεσο τερματισμό της χορηγικής συμφωνίας.

Μάλιστα ο COO της Νόριτς Μπεν Κένσελ στάθηκε στη σχέση της ομάδας με τους οπαδούς: «Έχουμε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης με τους οπαδούς τους συνεργάτες μας. Δίνουμε μεγάλη αξία στην αληθινή σχέση με την κοινότητα των οπαδών μας». Στη συνέχεια δεν δίστασε να παραδεχτεί την λάθος απόφαση: «Σε αυτή την περίπτωση κάναμε λάθος. Τα στάνταρ μας δεν ήταν στο επίπεδο των απαιτήσεων της ομάδας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε συγνώμη στους οπαδούς και στους πρώην ποδοσφαιριστές μας, Γκραντ Χολτ και Ντάρεν Ίντι, οι οποίοι συμμετείχαν στην καμπάνια με την ΒΚ8».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Μπεν Κέσελ στάθηκε στον τρόπο σκέψης των «Καναρινιών»: «Παραμένουμε αφοσιωμένοι στις αξίες ισότητας και της στήριξης του διαφορετικού. Θέλουμε να έχουμε μια κουλτούρα μακριά από αποκλεισμούς, ένα φιλικό περιβάλλον μακριά από συμπεριφορές που γεννούν διακρίσεις».

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0