Sports Βusiness

League of Legends: Οι τελικοί του 2020 γέμισαν τα ταμεία της Κίνας με περισσότερα από 5 εκ. δολάρια

League of Legends: Οι τελικοί του 2020 γέμισαν τα ταμεία της Κίνας με περισσότερα από 5 εκ. δολάρια
Τα 4 από τα 10 κορυφαία αθλητικά γεγονότα της περασμένης χρονιάς προήλθαν από το χώρο των e-sports.
Το περσυνό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του LOL, που διεξήχθη στη Σαγκάη, ήταν το δεύτερο πιο επιτυχημένο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τους Κινέζους. Το event πραγματοποιήθηκε από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και συνεισέφερε στη χώρα 4.6 εκ. δολάρια ως άμεσο κέρδος και άλλα 483.000 δολάρια μέσω φορολογιών.

Την κορυφή της λίστας με τα πιο κερδοφόρα αθλητικά γεγονότα για το 2020 κατέχει ο Μαραθώνιος της Σαγκάης που ξεπέρασε τα 8.4 εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πρώτη 10αδα βρίσκονται κι άλλα τουρνουά από e-sports τίτλους, όπως αυτά των PUBG, Overwatch αλλά και το εγχώριο πρωτάθλημα πάλι από το League of Legends.

Ο κορονοϊός περιόρισε πέρυσι δραματικά τα ταξίδια στην Κίνα. Ο τουρισμός δεν ήταν το μόνο θύμα της πανδημίας, αφού σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν για υγειονομικούς λόγους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το ATP Masters 1000 της Σαγκάης για το τένις, αλλά και το Grand Prix της Formula 1, διοργανώσεις που παραδοσιακά συγκέντρωναν μεγάλο ενδιαφέρον φέρνοντας, παράλληλα, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στην κινέζικη αγορά.

Ωστόσο, ο ηλεκτρονικός αθλητισμός κατάφερε να μείνει -τρόπον τινά- ανεπηρέαστος σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, με τους διοργανωτές να δείχνουν τα κατάλληλα αντανακλαστικά. Για παράδειγμα, το Παγκόσμιο του LOL, ακολούθησε το μοντέλο της «φούσκας» που είδαμε και στο ΝΒΑ. Οι αναμετρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε μία πόλη για την αποφυγή μετακινήσεων και ο τελικός, τον οποίο παρακολούθησαν 6.000 θεατές, διεξήχθη στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, Pudong, χωρητικότητας 37.000 θέσεων για να μπορούν τα τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

H Κίνα θα έχει άλλη μια ευκαιρία για μοναδικά κέρδη από τα e-sports, αφού και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021 θα διεξαχθεί στη Σενζέν. «Χαιρόμαστε πραγματικά που θα επιστρέψουμε ξανά στην Κίνα που έχει δεκάδες εκατομμύρια υποστηρικτές του παιχνιδιού μας. Ετοιμαζόμαστε για την παραγωγή ενός πολύ ποιοτικού event που θα διεξαχθεί σε μια από τις πιο καινοτόμες πόλεις», υποστήριξε ο επικεφαλής της εταιρίας που έχει το League of Legends, John Needham.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0