Retro Stories

Ο Ολυμπιακός θέλει να δει την... ιστορία με την Σλόβαν Μπρατισλάβας να επαναλαμβάνεται, για 2η φορά σε 13 χρόνια (video)

Ο Ολυμπιακός θέλει να δει την... ιστορία με την Σλόβαν Μπρατισλάβας να επαναλαμβάνεται, για 2η φορά σε 13 χρόνια (video)
5 Αυγούστου 2009: Δεκατρία χρόνια, παρά μία μέρα πριν, ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την Σλόβαν Μπρατισλάβας στο «Καραϊσκάκη» όπως και σήμερα, για τον 3ο προκριματικό γύρο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με τη διαφορά ότι τότε ήθελε να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League, ενώ τώρα ευελπιστεί να κάνει το πρώτο βήμα για τα πλέι οφ του Europa League, θέλοντας ουιαστικά να... επαναλάβει την υπέρ του ιστορία όπως και πέρσι τέτοιον καιρό...
Σχετικά Άρθρα
Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σήμερα (4/8 στις 22:00), την Σλόβαν Μπρατισλάβας, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο του, με στόχο το... αγωνιστικό restart τη νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στην πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται αντιμέτωπος με την Σλόβαν, καθώς η αρχή έγινε ακριβώς 13 χρόνια πριν, τη σεζόν 2009/10 για τον 3ο προκριματικό γύρο, τότε του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επαναλάβουν την... υπέρ τους ιστορία, συνεχίζοντας το χτίσημο μιας άκρως θετικής παράδοσης απέναντι στους Σλοβάκους. Στις 5 Αυγούστου του 2009 λοιπόν, ο Ολυμπιακός με τον Σωκράτη Κόκκαλη ακόμα στο διοικητικό «τιμόνι» της ομάδας και τον Γεωργιανό Τιμούρ Κετσπάγια στην άκρη του πάγκου, υποδέχεται την Σλόβαν στο Καραϊσκάκη, έχοντας ως ισχυρή παρακαταθήκη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (0-2 Αβραάμ Παπαδόπουλος 1', Λεονάρντο 21') στην Μπρατισλάβα και τη διαφορά ποιότητας που είχε διαφανεί σε σχέση με τους Σλοβάκους, που δεν «τρόμαζαν ως μέγεθος», ικανό να ανατρέψει ένα τέτοιο, εις βάρος του σκορ και μάλιστα εκτός έδρας...

Οι ερυθρόλευκοι «έκαναν δώρο» στους ευατούς τους την πολυτέλεια να αντιμετωπίσουν τον επαναληπτικό, που αποτελούσε παράλληλα και το πρώτο επίσημο παιχνίδι τους στον Πειραιά για εκείνη τη σεζόν, με κάπως μεγαλύτερη χαλαρότητα, δίνοντας στον Κετσπάγια τη δυνατότητα να δοκιμάσει πράγματα, σε πλήρη αντίθεση με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα, καθώς ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, μόλις άλλαξε προπονητή και το αποτέλεσμα τον «καίει» και για λόγους... εξιλέωσης προς τον κόσμο του για τη βαριά εντός έδρας ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα που τον άφησε εκτός Champions League

Γυρνώντας όμως και πάλι το χρόνο 13 χρόνια πίσω, οι ερυθρόλευκοι παρά το ότι ξεκίνησαν κάπως νωθροί την αναμέτρηση του Φαληρικού γηπέδου, κατάφεραν να βάλουν τέλος από νωρίς στα όποια όνειρα μπορεί να έκαναν οι Σλοβάκοι για ανατροπή του σκηνικού και πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το γκολ που πέτυχε σχετικά νωρίς (35') ο Έντσο Μαρέσκα. Ο «βιρτουόζος» εξτρέμ Ζαϊρί έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα από αριστερά, με τον Μαρέσκα να πετάγεται στην πορεία της μπάλας, να πιάνει την  κεφαλιά και να γράφει το 1-0, με τον Ιταλό χαφ να μεταρέπει την αναμέτρηση σε ένα ξεκούραστο απόγευμα για την ομάδα του, διώχνοντας το όποιο άγχος για την υπόθεση πρόκριση. Μαζί με τους, Λεντέσμα και Ντουντού συνέθεσαν μια άκρως αποτελεσματική τριπλέτα στα χαφ αποτελώντας ένα συμπαγές... τρίδυμο στον άξονα που ο ένας κάλυπτε τις αδυναμίες του άλλου. Ταυτόχρονα η ποιότητα και οι εμπνεύσεις των Ζαϊρί, Γκαλέτι και Μήτρογλου μπροστά, έκανε την μάχη με την Σλόβαν να μοιάζει... άνιση και τον Κετσπάγια να τρίβει τα χέρια του (αν και η σεζόν δεν εξελίχθηκε τελικά όπως θα ήθελε ο Γεωργιανός, που τον Νοέμβριο απομακρύνθηκε αφήνοντας τη θέση του στον Βραζιλιάνο Ζίκο). 

Το «κερασάκι στην τούρτα» της επικράτησης του Ολυμπιακού, ήρθε στο 2ο ημίχρονο από τον νεοησελθόντα στον αγωνιστικό χώρο Λουίς Ντιόγκο, που στο 56ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του... σπεσιαλίστα στο είδος, Γκαλέτι στην αντεπίθεση, και με κεφαλιά, έγραψε το τελικό 2-0 για τους Πειραιώτες

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλέτι (69' Λεονάρντο), Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Α.Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (46' Ντιόγο), Μαρέσκα (80' Κ.Παπαδόπουλος), Λεντέσμα.

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Βίτσκικ, Σάλατα, Βαλάχοβιτς, Χάλεναρ (86' Σέρνακ), Σλόβακ, Μπόζιτς, Μάσαρικ (60' Ομπζερα), Κοζάκ, Γκαούτσο (53' Σιλβέστρ), Ντοσούντιλ, Σιμάο.

 


Έκτορας Σταυρόπουλος
 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0