Retro Stories

5+1 rookies που τάραξαν τα νερά στο ντεμπούτο τους στο NBA (video)

5+1 rookies που τάραξαν τα νερά στο ντεμπούτο τους στο NBA (video)

Από τον Λεμπρόν Τζέιμς και τον Ντέμιαν Λίλαρντ, ως τον Τάι Λόσον και τον Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς, το BN Sports θυμάται 5+1 παίκτες που συστήθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο στο NBA τη νέα χιλιετία.

Η πρώτη ημέρα κάθε χρόνου σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα και τι καλύτερο από το να θυμηθούμε το 5+1 παίκτες, που στο δικό τους ξεκίνημα στο NBA κατάφεραν να ταράξουν τα νερά. Κάποιοι εξ’αυτών διέγραψαν λαμπρές πορείες, ενώ άλλοι αποδείχτηκαν…πυροτεχνήματα.

Ντέμιαν Λίλαρντ, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου του 2012, ο Ντέμιαν Λίλαρντ φόρεσε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι τη φανέλα των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, σε έναν αγώνα στον οποίο η ομάδα του κέρδισε τους Λος Άντζελες Λέικερς με 116-109 και ο ίδιος σημείωσε double-double με 23 πόντους και 11 ασίστ, ενώ ακόμα είχε τρία ριμπάουντ και ένα κλέψιμο. Πλέον, ο Λίλαρντ μετρά 710 παιχνίδια με την ίδια ομάδα, αποτελώντας τον πιο πιστό της στρατιώτη.

Τάι Λόσον, Ντένβερ Νάγκετς

Γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πρόσφατο και συνάμα αποτυχημένο πέρασμά του από τον Κολοσσό Ρόδου, ο 34χρονις πια Τάι Λόσον είχε κάνει ντεμπούτο στο NBA στις 28 Οκτωβρίου του 2009. Παρότι ήταν μόλις η 18η επιλογή στο draft εκείνης της χρονιάς, ο βραχύσωμος γκαρντ ήρθε από τον πάγκο και προσέφερε 17 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και ένα κλέψιμο, βοηθώντας τους Ντένβερ Νάγκετς να επικρατήσουν με 114-105 των Γιούτα Τζαζ.

Μπλέικ Γκρίφιν, Λος Άντζελες Κλίπερς

Την προσοχή του κοινού τράβηξε στην πρεμιέρα του (27 Οκτωβρίου 2010)  στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου ο Μπλέικ Γκρίφιν, παρά το γεγονός ότι η τότε ομάδα του, Λος Άντεζελες Κλίπερς είχαν ηττηθεί από τους Μπλέιζερς με 98-88. Ο νυν πάουερ φόργουορντ των Νετς είχε μετρήσει 20 πόντους, είχε κατεβάσει 14 ριμπάουντ, ενώ ακόμα είχε μοιράσει 4 ασίστ και είχε κάνει ένα κλέψιμο. Στο τέλος εκείνης της σεζόν έκανε δικό του και το βραβείο του Rookie of the Year.

Λεμπρόν Τζέιμς, Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ένα 18χρονο παιδί από το Άκρον έμελλε να έρθει και να αλλάξει μια για πάντα τη μοίρα του NBA. Έχοντας κάνει skip στο Κολλέγιο ο Λεμπρόν Τζέιμς μπήκε κατευθείαν στα βαθιά και απέδειξε ότι ξέρει καλό κολύμπι. Το ντεμπούτο του με τους Καβαλίερς στις 29 Οκτωβρίου του 2003 περιελάμβανε 29 πόντους, 6 ριμπάουντ 6 ασίστ και 4 κλεψίματα και ήταν εξίσου εντυπωσιακό με την μετέπειτα πορεία του. Στα 37 του πια χρόνια, ο «King James» μετρά περισσότερες από 1.300 εμφανίσεις με τέσσερα πρωταθλήματα, ισάριθμα βραβεία MVP και ισάριθμα βραβεία Finals MVP. Ακόμα έχει ξεπεράσει τους 36.000 πόντους, όντας τρίτος σκόρερ όλων των εποχών, πίσω από Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και Καρλ Μαλόουν, ενώ πλησιάζει το φράγμα των 10.000 ριμπάουντ και 10.000 ασίστ.

Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς, Φιλαδέλφεια Σίξερς

Η μέχρι τώρα πορεία του Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς σίγουρα δεν είναι εξίσου εντυπωσιακή με το πρώτο δείγμα γραφής του στο NBA. Το ημερολόγιο έγραφε 30 Οκτωβρίου του 2013, όταν ο 30χρονος πλέον γκαρντ από τη Μασαχουσέτη, είχε πετύχει 22 πόντους, μαζί με 7 ριμπάουντ, 12 τελικές πάσες και 9 (!) κλεψίματα στη νίκη των Σίξερς επί των Μαϊάμι Χιτ με 114-110. Τριακόσια ενενήντα ένα παιχνίδια αργότερα, το σημαντικότερο επίτευγμα του Ουίλιαμς στο κορυφαίο επίπεδο είναι το βραβείο του Rookie της χρονιάς που κατέκτησε το 2014.

Κρις Ντουάρτε, Ιντιάνα Πέισερς

Το νούμερο 13 του φετινού draft έβαλε τα γυαλιά στους υπόλοιπους πρωτάρηδες της Λίγκας, τουλάχιστον στην πρεμιέρα τους. Η στατιστική του 24χρονου γκαρντ έγραψε 27 πόντους (με 6/9 τρίποντα), πέντε ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο, νούμερα που αποτελούν την καλύτερη επίδοση για έναν rookie στην ιστορία των Ιντιάνα Πέισερς. Για την ώρα μετράει 13.2 πόντους, 4.0 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ κατά μέσο όρο στη σεζόν και μένει να φανεί αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες που ίδιος δημιούργησε ή αν θα…ξεφουσκώσει.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0