Retro Stories

Η νύχτα που η Νόριτς πέταξε έξω από την Ευρώπη την… Μπάγερν!

Η νύχτα που η Νόριτς πέταξε έξω από την Ευρώπη την… Μπάγερν!

Ήταν 3 Νοεμβρίου του 1993 όταν η Νόριτς αντιμετώπιζε την Μπάγερν Μονάχου στην Αγγλία για να υπερασπιστεί το ιστορικό αποτέλεσμα που είχε κατορθώσει να πάρει στην Γερμανία κόντρα στο ισχυρό σύνολο του Έρικ Ρίμπεκ (1-2). Το τελικό 1-1 της εξασφάλιζε την πρόκριση και η Νόριτς γινόταν η πρώτη αγγλική ομάδα που επικράτησε επί γερμανικού εδάφους και εν συνεχεία απέκλεισε την αντίπαλό της από την συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ένα βράδυ που μνημονεύεται ακόμη, και «χάρισε» στους φίλους της ομάδας, την ιδανική απόδειξη πως η πορεία της προηγούμενης σεζόν, μόνο… τυχαία δεν ήταν!

Μπορεί κάποιος που αντικρίζει την φετινή εικόνα της Νόριτς, τις μηδενικές νίκες μετά την επιστροφή της στην Premier League και το γεγονός πως δεν έχει καταφέρει να πάρει προβάδισμα σε κανένα από τα 10 παιχνίδια που έχει δώσει, να μην μπορεί να πιστέψει πως πριν από 28 χρόνια, «έγραφε» ιστορία τόσο επί αγγλικού εδάφους, όσο και στις ευρωπαϊκές της αναμετρήσεις.

Διότι αυτό έγινε, μετά την εντυπωσιακή σεζόν που πραγματοποίησε, στην πρώτη χρονιά της Premier League, το 1992-93. Συγκεκριμένα, η εν λόγω σεζόν ήταν η πρώτη που τέθηκε σε ισχύ η Premier League, όμως συνεχόμενα ματς δεν υπήρχαν για μοναδική φορά, με το πρωτάθλημα να σταματά από τις 29 Δεκεμβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, για να διεξαχθούν οι αναμετρήσεις του FA Cup.

Διαβάστε περισσότερα στο www.England365.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0