Πρόσωπα

Λίντα Καϊσέδο: Η 17χρονη «θηλυκή Νεϊμάρ» πρωταγωνιστεί δίχως συναγωνισμό στη Νότια Αμερική (video)

Λίντα Καϊσέδο: Η 17χρονη «θηλυκή Νεϊμάρ» πρωταγωνιστεί δίχως συναγωνισμό στη Νότια Αμερική (video)

Η εξέλιξη του γυναικείου ποδοσφαίρου παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, έχει φέρει στο προσκήνιο νέα ταλέντα και ένα εξ αυτών, ονομάζεται Λίντα Καϊσέδο. Το BN Sports έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τα σπουδαία επιτεύγματα της σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Στις χώρες της Νότιας Αμερικής, η δημοτικότητα και το ενδιαφέρον για το γυναικείο ποδόσφαιρο, απέχει πολλά…χιλιόμετρά με το ποδόσφαιρο αντρών, ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει ένα πρόσωπο που έχει…κλέψει τις εντυπώσεις με τις ικανότητες που διαθέτει στον αγωνιστικό χώρο.

Η Λίντα Καϊσέδο, περί ου ο λόγος, γεννημένη στις 25 Φεβρουαρίου του 2005 αποτελεί μια ιδιαίτερη και συνάμα ξεχωριστή περίπτωση, αφού παρά την (υπερβολικά) μικρή της ηλικία, έχει πετύχει σπουδαία πράγματα σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, τόσο στο γυναικείο πρωτάθλημα της Κολομβίας όσο και με την εθνική ομάδα των «Los Cafeteros».

Έτσι, το BN Sports κάνει μια αναδρομή από το ξεκίνημα της καριέρας και τους πρώτους τίτλους που κατέκτησε, έως το βραβείο της πολυτιμότερης παίκτριας στο φετινό Copa America και το έντονο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Μπαρτσελόνα το τελευταίο διάστημα.  

Ντεμπούτο και κατάκτηση πρωταθλήματος σε ηλικία 14 ετών

5d4f33002d24a.jpg

Το ξεκίνημα της καριέρας της μόνο μια λέξη μπορεί να το χαρακτηρίσει. Εκρηκτικό. Και πως να μην είναι άλλωστε, αφού σε ηλικία 14 ετών, το 2019 έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο με την φανέλα της Αμέρικα Ντε Κάλι και την ίδια σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, με την ίδια να παίρνει το βραβείο της πρώτης σκόρερ, δείχνοντας εντυπωσιακά δείγματα γραφής τόσο ως σέντερ-φορ, όσο και στα πλάγια της επίθεσης.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιούσε, ανάγκασαν την Ντεπορτίβο Κάλι να κινηθεί για την απόκτηση της και το 2021 η Καϊσέδο εντάχθηκε στο δυναμικό της. Την πρώτη αγωνιστική περίοδο με την φανέλα της Ντεπορτίβο, κατέκτησε το πρωτάθλημα Κολομβίας το οποίο ήταν το δεύτερο προσωπικό της, σε διάστημα τριών σεζόν που αγωνιζόταν σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η εθνική Κολομβίας, το ασύλληπτο Copa America και το Μουντιάλ του 2023

62d4b98d15446.r_1658319232833.1342-1200-3522-2290.jpeg

Το 2019 η Λίντα Καϊσέδο, εκλέχθηκε στην εθνική ομάδας της Κολομβίας και μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί σε 17 παιχνίδια με απολογισμό οκτώ γκολ, έχοντας αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο αφού η ποιότητα της κινείται σε υψηλότερα «στάνταρ» σε σχέση με τις συμπαίκτριες της.

Το φετινό καλοκαίρι, υπήρξε βασικό στέλεχος στο Copa America που διοργανώθηκε τον Ιούλιο, με την Κολομβία να καταλαμβάνει την 2η θέση στο τουρνουά, χάνοντας από την Βραζιλία στον τελικό με 1-0. Πέτυχε το μοναδικό γκολ στην ημιτελική αναμέτρηση με την Αργεντινή, που εξασφάλισε στην χώρα της, παρουσία στον τελικό και απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ του 2023.

Οι συγκρίσεις με τον Νεϊμάρ και το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα

Στην Κολομβία την συγκρίνουν με έναν σούπερ-σταρ του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τον Νεϊμάρ αφού έχουν πανομοιότυπο αγωνιστικό στυλ, με υψηλής ποιότητας τεχνική κατάρτιση, εξαιρετική τελειώματα και άνεση να αγωνίζεται ως καθαρόαιμη επιθετικός αλλά και στα πλάγια της επίθεσης με την ίδια ευκολία. Τις προηγούμενες ημέρες ο  παλαίμαχος Κολομβιανός ποδοσφαιριστής, Φαουστίνο Ασπρίλα με πέρασμα από Πάρμα και Νιούκαστλ έπλεξε το εγκώμιο της Καϊσέδο αναφέροντας ότι παρατηρεί στοιχεία που είχε και εκείνος στο παιχνίδι του. «Ο τρόπος που παίζει είναι εντυπωσιακός. Είναι τόσο νέα, αλλά στον αγωνιστικό χώρο φαίνεται μεγαλύτερη αφού αντιλαμβάνεται πολύ καλά το παιχνίδι και όταν πρέπει να είναι ομαδική το πράττει εξαιρετικά. Είναι τεράστια η χαρά για εμάς που είναι Κολομβιανή» και συνέχισε λέγοντας: «Όταν την παρατηρώ, έχει την ίδια προσωπικότητα με τη δική μου, αφού όταν βρισκόμουν στην αντίπαλη περιοχή, είχα στο κεφάλι μου μόνο στο γκολ, ενώ δεν φοβόμουν να κάνω μια ντρίπλα. Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν ξέρουν πώς να το κάνουν ή τους τρομάζει, ενώ η Λίντα έχει την ποιότητα αυτή».

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Κολομβιανή επιθετικός έχει προσελκύσει το ενδιαφέρων πολλών κορυφαίων ομάδων, με «τρανταχτό» παράδειγμα την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Μπαρτσελόνα. Η ποιότητα της Λίντα Καϊσέδο ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο και δεδομένα, η συμμετοχή της στο Champions League και τα ευρωπαϊκά γήπεδα δεν θα αργήσει…




Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0