Πρόσωπα

Τίμο Βέρνερ: Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Λειψίας επιστρέφει και οι «ταύροι» ετοιμάζονται να… θυμηθούν τα παλιά! (video)

Τίμο Βέρνερ: Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Λειψίας επιστρέφει και οι «ταύροι» ετοιμάζονται να… θυμηθούν τα παλιά! (video)

Ο «κύριος των 90 γκολ» με την φανέλα της Λειψίας, Τίμο Βέρνερ, επιστρέφει στην ομάδα που για μια τετραετία έσπασε… τα κοντέρ, με στόχο όχι μόνο να βρει τον παλιό του εαυτό, αλλά να οδηγήσει τους «ταύρους» σε μεγάλες επιτυχίες.

Η Λειψία ανακοίνωσε την επιστροφή του Τίμο Βέρνερ στον σύλλογο που έχει γράψει ιστορία και οι φίλοι της ομάδας ορέγονται τις στιγμές του παρελθόντος.

Ο Γερμανός επιθετικός αποτελεί τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών για τη RBL, με 90 γκολ σε 156 εμφανίσεις και μετά από ένα αμφιλεγόμενο πέρασμα από την Τσέλσι, όπου δέχθηκε αρκετή κριτική, πήρε τον δρόμο της επιστροφής. Μπορεί να έμεινε μόλις τέσσερα χρόνια στην πόλη της Ανατολικής Γερμανίας, ωστόσο πρόλαβε να δεθεί έντονα με τον σύλλογο, τον κόσμο και ανταπέδωσε όσα έλαβε με ένα… τσουβάλι γκολ.

Μερικά από αυτά φυσικά ξεχωρίζουν. Όχι γιατί είναι θεαματικά σε βαθμό που σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό, όπως ένα ανάποδο ψαλίδι ή ένας «σκορπιός», αλλά γιατί ο Βέρνερ κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα. Με την τρομερή εκρηκτικότητα που τον χαρακτηρίζει και τον άπιαστο ρυθμό του, άφηνε τους αμυντικούς χιλιόμετρα πίσω σε φάσεις που συνήθως ολοκλήρωνε με ένα «δολοφονικό» τελείωμα.

Η Bundesliga μετά την αποχώρηση του για την Premier League είχε φτιάξει ένα βίντεο με τα πέντε καλύτερα γκολ του Βέρνερ στα γήπεδα του κορυφαίου πρωταθλήματος της Γερμανίας, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι με τη φανέλα της Λειψίας και ένα με αυτή της… Στουτγκάρδης, που πιθανώς αρκετοί να μη θυμούνται ότι αγωνίστηκε και σε εκείνη.

Τα ρεκόρ φυσικά δε σταματούν εκεί… Ο Βέρνερ το 2020 κατόρθωσε να τοποθετήσει το όνομά του σε μια λίστα που υπάρχει μονάχα ένα ακόμη πρόσωπο, αυτό του Ουλφ Κίρστεν, καθώς σημείωσε δύο χατ τρικ κόντρα στον ίδιο αντίπαλο μέσα σε μια σεζόν. Συγκεκριμένα, ο Τίμο πέτυχε χατ τρικ σε κάθε μια από τις δύο αναμετρήσεις της Λειψίας με τη Μάιντζ για τη Bundesliga εκείνη τη χρονιά. Μονάχα ο θρυλικός επιθετικός της Λεβερκούζεν είχε σημειώσει κάτι ανάλογο, όταν την σεζόν 98/99 σκόραρε τρία συν… τρία εις βάρος της Γκλάντμπαχ.

Γίνεται λοιπόν, μετά από τόσα γκολ, οι φίλοι της Λειψίας να μην τον περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία; Προφανώς και όχι! Είναι θέμα χρόνου άλλωστε να θυμηθεί τα παλιά!

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0