Πρόσωπα

Το τέλος (;) μίας άκρως επιτυχημένης εποχής Λοπετέγκι στη Σεβίλλη!

Το τέλος (;) μίας άκρως επιτυχημένης εποχής Λοπετέγκι στη Σεβίλλη!

Οι Ανδαλουσιάνοι για τρίτη συνεχόμενη φορά θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο UEFA Champions League επί Γιούλεν Λοπετέγκι, όμως… το ταξίδι αυτό φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του.  

 

Το βράδυ της Κυριακής (15/5) η Σεβίλλη κατάφερε να πάρει μία «χρυσή» ισοπαλία στο Γουάντα Μετροπολιτάνο, απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης (1-1), με αποτέλεσμα να σφραγίσουν το τελευταίο ισπανικό εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους του Champions League.  

Έργο του ανθρώπου που κάθεται στον πάγκο της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς από το 2019 την έχει οδηγήσει και πάλι στα σαλόνια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης αλλά και φυσικά με την τρομερή πορεία της ομάδας του στο Europa League να ξεχωρίζει, αποκλείοντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον ημιτελικό με ανατροπή (2-1) και κάνοντας το 6/6 σε τελικούς, νικώντας 3-2 την Ίντερ του Αντόνιο Κόντε

Η σκληρή αντιμετώπιση από Εθνική Ισπανίας και Ρέαλ Μαδρίτης

2097.jpg.webp

Ήταν λίγους μήνες πριν οδηγήσει τη «φούρια ρόχας» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας (2018), όταν η Ρεάλ Μαδρίτης τον ανακοίνωσε ως νέο της προπονητή, σηκώνοντας «θύελλα» αντιδράσεων, κυρίως από πλευρά Βαρκελώνης που ήταν εξοργισμένη με την επιλογή του τεχνικού της εθνικής ομάδας, να επισημοποιήσει την συνεργασία του με την «Βασίλισσα» λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ. Οδηγώντας στην άμεση απόλυσή του από την Ισπανία, μετρώντας 20 αήττητους αγώνες (14 νίκες και 6 ισοπαλίες). Παρόλα αυτά, η απογοήτευση για το ίδιο δεν ήταν μόνο αυτή, καθώς λίγους μήνες αργότερα η απαιτητική δουλειά στους «μερένχες» στην μετά-Ζιντάν εποχή ήταν που του στοίχισε και αυτή την θέση, έπειτα από μόλις 14 αγώνες (έξι νίκες, έξι ήττες και δύο ισοπαλίες). 

Η «Ιθάκη» στην Σεβίλλη 

lopeteguicropped_7tp3oid6q07r1twpiy9ohzuro.jpg

Νέα ευκαιρία όμως του παρουσιάστηκε το 2019 όταν η Σεβίλλη τον προσέγγισε για να αναλάβει το project της και αυτός την άρπαξε από τα «μαλλιά». Δεν είναι εύκολο ακόμα και για την πολύ δυνατή ομάδα που λέγεται Σεβίλλη να τερματίζει στην πρώτη 4άδα τα τελευταία τρία χρόνια με τέτοιες μεγάλες βαθμολογικές διαφορές από τους 5ους. Ενώ φυσικά αξίζει να σημειωθεί πως ο τρόπος παιχνιδιού της ανδαλουσιάνικης ομάδας είναι άκρως ελκυστικός και έχει ανταμειφθεί για αυτό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Βέβαια, τον τελευταίο καιρό τα ισπανικά Μέσα κάνουν λόγο για χωρισμό των δύο πλευρών στο τέλος της σεζόν, παρά τα δύο χρόνια που έχει ακόμα στο συμβόλαιό του (2024) ο 55άχρονος προπονητής. 

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0