Πρόσωπα

Ναμπί Κεϊτά: Αν σκοράρει, η Λίβερπουλ δεν φέρνει ούτε… ισοπαλία!

Ναμπί Κεϊτά: Αν σκοράρει, η Λίβερπουλ δεν φέρνει ούτε… ισοπαλία!

Το 11ο γκολ του με την φανέλα της Λίβερπουλ πέτυχε ο Ναμπί Κεϊτά απέναντι στη Νιούκαστλ, με τον μέσο των «κόκκινων» να βρίσκει δίχτυα στο πρώτο μέρος και να διατηρεί, έστω και προσωρινά, την ομάδα του στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, συνεχίζοντας και μία ιδιαίτερη παράδοση που τον διακρίνει.

Είναι δεδομένο πως ο Ναμπί Κεϊτά βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση σε ολόκληρη την χρονιά, έχοντας προσφέρει πολλές λύσεις στο κέντρο της Λίβερπουλ, τόσο σε επίπεδο Premier League, όσο και στο Champions League, όμως πλέον μπορεί να θεωρείται σημαντικός για έναν ακόμη λόγο.

Για την εκτελεστική του δεινότητα και για την επίδοση που τον συνοδεύει, καθώς με το γκολ που σημείωσε απέναντι στη Νιούκαστλ, έφτασε τα 11 με την Λίβερπουλ από το 2018 και έπειτα!

Ποιο είναι όμως το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Πως αν βρει δίχτυα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σίγουρα θα κερδίσει. Όχι μόνο δεν θα ηττηθεί, αλλά θα κερδίσει, καθώς ο Κεϊτά έχει συγκεντρώσει 33 βαθμούς συνολικά στα 11 διαφορετικά ματς που έχει καταφέρει να πανηγυρίσει.

Όλους δηλαδή τους διαθέσιμους βαθμούς! Συνολικά πάντως, έφτασε την καλύτερή του ατομική επίδοση ανά χρονιά, μιας και σημείωσε το 4ο του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την φανέλα της Λίβερπουλ. Ποτέ δεν είχε περισσότερα σε μία σεζόν, αλλά για φανταστείτε οι «κόκκινοι» να «σπάσουν» το ρεκόρ των 138 γκολ του 1985, με γκολ του «αήττητου» Κεϊτά…

Αναλυτικά τα γκολ του διεθνή από την Γουινέα με την φανέλα της Λίβερπουλ:

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 1-3

Λίβερπουλ – Πόρτο 2-0

Λίβερπουλ – Χάντερσφιλντ 5-0

Μπόρνμουθ – Λίβερπουλ 0-3

Σάλτσμπουργκ – Λίβερπουλ 0-2

Μοντερέι – Λίβερπουλ 1-2

Λίβερπουλ – Τσέλσι 5-3

Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας 3-0

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ 2-3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-5

Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 0-1

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0