Πρόσωπα

Θέλει πολλά… cojones αυτό που έκανε ο Μπενζεμά μετά από δύο χαμένα πέναλτι! (video)

Θέλει πολλά… cojones αυτό που έκανε ο Μπενζεμά μετά από δύο χαμένα πέναλτι! (video)

«Τέρας» ψυχραιμίας αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά ο Καρίμ Μπενζεμά που σκόραρε το τελικό 4-3στο Έτιχαντ για τα ημιτελικά του UEFA Champions League με εκτέλεση πέναλτι αλά… Πανένκα, μόλις έξι μέρες αργότερα από την «διπλή» ήττα του επί του Σέρχιο Ερέρα της Οσασούνα.

 

Η «Βασίλισσα» μπορεί να ηττήθηκε το βράδυ της Τρίτης (26/04) από την Μάντσεστερ Σίτι με 4-3 στην Αγγλία για τον πρώτο ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όμως στην τελική, θα μπορεί να θεωρηθεί και τυχερή με την διαφορά του ενός γκολ καθώς η κατάσταση θα μπορούσε να πάει πολύ χειρότερα εάν ο Γάλλος «killer» δεν έδειχνε την κλάση του για πολλαπλή φορά στην κορυφαία ευρωπαϊκή σκηνή. 

Φυσικά δεν είναι μόνο η εμφάνιση που πραγματοποίησε στο Μάντσεστερ ο Μπενζεμά, το 2-1 στο 35ολεπτό, με περίτεχνο πλασέ στην πρώτη του μόλις ευκαιρία αλλά κυρίως η επιλογή του να «εκτελέσει» τον Έντερσον με πέναλτι αλά Πανένκα στο 82’, την ώρα που η ομάδα του ήταν με την πλάτη στον… τοίχο με το σκορ στο 4-2. Μάλιστα, να παίρνει αυτό το ρίσκο όταν έξι μέρες πριν ο τερματοφύλακας της Οσασούνα τον νίκησε δύο φορές από την άσπρη βούλα σε διάστημα επτά λεπτών, ως συνέπεια να μην τον αφήσει να σκοράρει. Παρόλα αυτά, όταν η μπάλα «έκαιγε» ο Γάλλος πέτυχε ένα κρίσιμο γκολ για να αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, θυμίζοντας τον Τσέχο θρύλο, Αντονίν Πανένκα


Στα 34α του χρόνια ο επιθετικός των «μερένχες» έχει φτάσει την ομάδα του στα ημιτελικά του Champions League, μετρώντας 14 γκολ σε 10 αναμετρήσεις, με τον ίδιο να δηλώνει πως η ομάδα του θα φτάσει μέχρι τέλους. Παράλληλα, η Μαδριλένικη ομάδα χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να κατακτήσει τον 35ο τίτλο της στην Ισπανία, με τον ίδιο να έχει βρει δίχτυα 25 φορές, έπειτα από 29 συμμετοχές. 

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0