Πρόσωπα

Κώστας Φορτούνης: «Ερυθρόλευκο» χαμόγελο μετά από 284 μέρες…

Κώστας Φορτούνης: «Ερυθρόλευκο» χαμόγελο μετά από 284 μέρες…

Είναι ξανά εδώ. 26 Ιουνίου με 3 Απριλίου. Το διάστημα… εφιάλτης που χρειάστηκε ο Κώστας Φορτούνης για να αγωνιστεί ξανά με την πρώτη ομάδα και το BN Sports αναλύει πόσο… έλλειψε από τον Ολυμπιακό.

78ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός είναι «κολλημένος» στο 1-1 απέναντι στην ΑΕΚ, ωστόσο το «Γ. Καραϊσκάκης» σηκώνεται όρθιο για να χειροκροτήσει τον παίκτη με το νούμερο «53» που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί όλοι να τον θυμόμαστε με το «7», όμως τίποτα δεν είχε μεγαλύτερη αξία από την επιστροφή του Κώστα Φορτούνη.

Ήταν 26 Ιουνίου όταν στο φιλικό με τη Βολφσμπέργκερ, ο αρχηγός του Ολυμπιακού υπέστη ρήξη χιαστού για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Ο «γολγοθάς» όμως πέρασε. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους, μοίρασε χαμόγελα και το BN Sports σας δίνει στο πιάτο τα δεδομένα της επιστροφής του.

Η δεύτερη φορά, ίσως να ήταν μοιραία…

Το 2019, πάλι σε φιλικό προετοιμασίας, ο Κώστας Φορτούνης γίνεται αλλαγή στα ματς με το Αμβούργο. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει διαγνωστεί με ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο και μένει εκτός για επτά με οκτώ μήνες. Η επιστροφή του όμως, προκαλεί ενθουσιασμό στον κόσμο του Ολυμπιακού και ο διεθνής άσος κάνει μία νέα αρχή στην καριέρα του. Διαφορετική αρχή.

Ωστόσο, η μοίρα είχε άλλα παιχνίδια. Δύο χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 26 Ιουνίου του 2021, ο Φορτούνης βλέπει τον εφιάλτη να ξαναζωντανεύει. Δεύτερη φορά. Στο φιλικό με τη Βόλφσμπεργκερ, στο 27ο λεπτό, ο έμπειρος άσος γίνεται αναγκαστική αλλαγή και οι εξετάσεις δείχνουν το ίδιο αποτέλεσμα. Ρήξη χιαστού και νοκ άουτ για επτά μήνες. Έτσι φτάσαμε στον Απρίλη. Έχοντας μερικά λεπτά συμμετοχής με την Β’ ομάδα, ο Πέδρο Μαρτίνς τον ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο επί της ΑΕΚ.

Μπορεί την πρώτη φορά να χάρηκαν άπαντες, όμως η δεύτερη, είναι ακόμα καλύτερη. Ο λόγος είναι επειδή, πρώτα από όλα, ο Φορτούνης είναι καλά στην υγεία του και δεν έδειχνε επηρεασμένος στον αγωνιστικό χώρο και δεύτερον, ήρθε την κατάλληλη στιγμή.

Η ευκαιρία να δείξει πως ακόμα… αξίζει!

Ίσως, αν ο Ολυμπιακός βρισκόταν στη φάση του 2019/20, τώρα ο Φορτούνης θα έβρισκε πάρα πολύ δύσκολα χώρο για να πάρει λεπτά συμμετοχής. Ωστόσο, έτσι όπως είναι ο Ολυμπιακός πλέον, ο αρχηγός του φαίνεται πως… χρειάζεται. Δεν είναι ότι ο Μαρτίνς δεν έχει επιλογές στην μεσοεπιθετική γραμμή. Αντιθέτως, ο Αγκιμπού Καμαρά μαζί με τον Ζοάο Καρβάλιο είναι αρκετοί για να τους πλαισιώσει και ο Βαλμπουενά.

Ο Φορτούνης όμως, είναι κάτι διαφορετικό. Στα καλύτερά του, μπορεί να αλλάξει όλη την ροή του αγώνα μόνος του. Να πάρει παιχνίδια μόνος του. Βλέπε το ματς με την ΑΕΚ το 2019, όταν ο κάπταιν είχε γυρίσει το ματς μόνο του (από 0-1 σε 4-1). Οπότε έχει την ευκαιρία να δείξει πως η μπογιά του περνάει ακόμα. Κρατάει. Και είναι λογικό να ανυπομονεί ο Μαρτίνς να τον δει στο 100%.

5557639.jpg

Πόσο έλειψες…

Όλοι συμφωνούμε πως ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει σχέση με άλλα χρόνια επί Μαρτίνς. Μπορεί να καθαρίζει το πρωτάθλημα εύκολα, όμως αυτό οφείλεται στο πόσο κακή διαδρομή έκαναν οι αντίπαλοί του και όχι το πόσο καλή έκανε ο ίδιος. Δυσκολία στο σκοράρισμα, έλλειψη δημιουργίας και μεμονωμένες καλές εμφανίσεις. Φταίνε πολλά αλλά η απουσία του Κώστα Φορτούνη έπαιξε τον ρόλο της σε μεγάλο βαθμό.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή, και στα πρώτα 16 λεπτά που έπαιξε, μας έδειξε πως έχει επιστρέψει ορεξάτος. Έτοιμος για την επάνοδο και με περισσότερη ωριμότητα. Στο διάστημα που έπαιξε μέτρησε ένα εύστοχο γέμισμα, κέρδισε ένα φάουλ ενώ είχε μόλις δύο λάθη. Ο χρόνος θα δείξει την κατάστασή του, όμως η ουσία, βρίσκεται στην επιστροφή του.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0