Πρόσωπα

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Τελικά μπορεί να βγαίνει σε καλό όταν αστοχεί στα πέναλτι! (video)

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Τελικά μπορεί να βγαίνει σε καλό όταν αστοχεί στα πέναλτι! (video)

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό κυνηγά τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό να έχει αστοχήσει στην καριέρα του σε 5 πέναλτι αλλά στις 4 περιπτώσεις να έχει σκοράρει στη συνέχεια!

Τη μεγάλη διαφορά στη συγκομιδή βαθμών στο ελληνικό πρωτάθλημα θέλησε και διατήρησε ο Ολυμπιακός από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, επικρατώντας αυτή τη φορά του Άρη με 2-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αυτό που έχουμε να θυμόμαστε από την αναμέτρηση βέβαια είναι άλλο.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αρχικά είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ από την άσπρη βούλα στο 37’ και να κάνει τη ζωή της ομάδας του ευκολότερη. Σύνηθες ή μη, ο Μαροκινός αστόχησε. Ή μάλλον, για να το θέσω καλύτερα, ο Χουλιάν Κουέστα «κατέβασε» ρολά και δεν του έδωσε περιθώριο να πανηγυρίσει.

Λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης όμως ο 35χρονος είχε ξανά τη δυνατότητα να σκοράρει, πάλι από την άσπρη βούλα. Άλλος στη θέση του μπορεί να μην ήθελε να το παίξει κορόνα γράμματα σε περίπτωση που αστοχούσε για ακόμη μία φορά, πράγμα λογικό. Για τον ίδιο όμως δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο. Πήρε τη μπάλα, την έστησε στο έντεκα μέτρα και η συνέχεια είναι γνωστή. Ο αγαπημένος του πανηγυρισμός.

Όσο και να φαίνεται περίεργο, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά, και μάλιστα, αυτή τη σεζόν! Αν πάει κανείς πίσω στον Δεκέμβρη (19/12/21) και το εντός έδρας παιχνίδι των Πειραιωτών απέναντι στη Λαμία, τα γεγονότα είναι καρμπόν!

Ο Μασούρας κερδίζει το πέναλτι στο 18’ και ο Ελ Αραμπί ετοιμάζεται να το εκτελέσει. Μπροστά του όμως αντικρίζει το μεγάλο στοπ από τον Μπόγιαν Σαράνοφ – ο οποίος πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση – και το 0-0 μένει ως έχει στον πίνακα. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά τα δεδομένα όμως είχαν αλλάξει.

Ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση, ο Αγκιμπού Καμαρά προσπάθησε αρχικά να νικήσει τον Σέρβο κίπερ που απέκρουσε, με τον Μαροκινό φορ να παίρνει εν τέλει το ριμπάουντ και να «σβήνει» το δικό του λάθος για να γράψει το 1-0 (22’)!

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι αυτό ήταν μόλις το 5ο συνολικά πέναλτι στην καριέρα του κατά το ο οποίο ο 35χρονος αστοχεί, και τρίτο με την ερυθρόλευκη φανέλα αν υπολογίσει κανείς και αυτό στον τελικό του Κυπέλλου το 2020 με την ΑΕΚ. Από αυτά, μόνο στο παιχνίδι με την «Ένωση» δεν κατάφερε μετέπειτα να σκοράρει, ενώ πανηγύρισε γκολ τόσο στο Αλ Σαχάνια – Αλ Ντουχαΐλ (0-3, 5/8/18) όσο και στο Μάλαγα – Γρανάδα (4-1, 6/4/14) που είχε επίσης δεν είχε βρει δίχτυα από την άσπρη βούλα!

Σίγουρα ο Ελ Αραμπί σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να αρκεστεί στα πέναλτι προκειμένου να σκοράρει, ωστόσο δεν είναι τελικά και πολύ κακό να… αστοχεί!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0