Πρόσωπα

Η «παράσταση» του Εμπαπέ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, μία ακόμα απόδειξη πως έχουμε μπει ήδη στον δικό του αστερισμό! (video)

Η «παράσταση» του Εμπαπέ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, μία ακόμα απόδειξη πως έχουμε μπει ήδη στον δικό του αστερισμό! (video)

Ντρίπλες, κερδισμένο πέναλτι, γκολ από ένα σημείο που η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα εννιά φορές στις 100. Όλα αυτά, μέσα σε 70 επαφές με την μπάλα. Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Ρεάλ Μαδρίτης (15/02, 1-0), κλέβοντας τη δόξα από τον συγκινητικό, Κουρτουά.

Σχετικά Άρθρα

Η αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με την Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί ως μία «μονομαχία» του Τιμπό Κουρτουά με τον Κιλιάν Εμπαπέ. Το προβάδισμα, ωστόσο, το είχε ο Γάλλος εξαρχής. Γνώριζε πως μία στιγμή αδυναμίας του αντίπαλου γκολκίπερ, θα αρκούσε για να τον κάνει ήρωα, την ώρα που ο τερματοφύλακας των «Μερένχες» δεν είχε κανένα περιθώριο λάθους. Κι έτσι έγινε!

Τι κι αν ο Κουρτουά κατέβασε… ρολά έως το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων; Ο Εμπαπέ συνδυάστηκε με τον Νεϊμάρ, άδειασε την άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την ίδια άνεση που το έκανε σε όλο το ματς και από ένα σημείο που -σύμφωνα με τα xGoals- εννέα φορές στις 100 βλέπει κανείς την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, έγραψε το τελικό 1-0 (15/02) και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Η μύτη του παπουτσιού του Βαλβέρδε έβαλε το… χεράκι της στο να αλλάξει η μπάλα πορεία τόσο όσο χρειαζόταν για να περάσει κάτω από τα πόδια του Κουρτουά, αλλά αυτό που έμεινε στο τέλος της βραδιάς, ήταν πως ο Εμπαπέ μετέτρεψε σε γκολ την καλύτερη ευκαιρία που του δόθηκε, αφού όλες οι προηγούμενες είχαν δείκτη κάτω του 0.09!

 

Πέραν του νικητήριου γκολ, γίνεται φανερό πως δικαίως θεωρείται ο πολυτιμότερος της βραδιάς από το πόσο ταλαιπώρησε κυρίως τον Καρβαχάλ, γεγονός που έφερε και το πέναλτι, έστω κι αν δεν το μετουσίωσε σε γκολ ο Λιονέλ Μέσι. Πώς να τον σταματούσε, άραγε;

Από τις 6 ντρίπλες που επιχείρησε, οι τέσσερις ήταν επιτυχημένες, την ώρα που ενώ είχε λιγότερες επαφές με την μπάλα από τους Μέσι, Βεράτι, Παρέδες και Μέντες, ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν. Η ταχύτητά του και οι κινήσεις του χωρίς την μπάλα βλέπετε.

Σε τελική ανάλυση, το «απόσταγμα» της χθεσινής εμφάνισης του Εμπαπέ είναι εντυπωσιακό, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη. Όταν μετά από επτά εμφανίσεις στο φετινό Champions League μετρά 5 γκολ και 6 ασίστ, ποιος περίμενε κάτι λιγότερο;

Δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη. Έχουμε μπει ήδη στον δικό του αστερισμό και η αλήθεια είναι πως ξυπνά τόσο όμορφες εικόνες.
ipiccy_image_1_7.jpg

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0