Πρόσωπα

Κρις Κόλμαν: Οι αριθμοί του Ουαλού δίνουν ψυχολογία στον Ατρόμητο για το… εξάποντο της Νίκαιας!

Κρις Κόλμαν: Οι αριθμοί του Ουαλού δίνουν ψυχολογία στον Ατρόμητο για το… εξάποντο της Νίκαιας!
Μία πολύ κομβική αναμέτρηση δίνει σε μερικές ώρες ο Ατρόμητος στη Νίκαια, με τον νέο του προπονητή, Κρις Κόλμαν, να ψάχνει απεγνωσμένα την πρώτη του επικράτηση με το «αστέρι», απέναντι στον Ιωνικό! Συνηθίζει να κερδίζει κάποιο από τα τρία πρώτα παιχνίδια του στον εκάστοτε πάγκο ομάδας που εργάζεται. Θα «σπάσει» η παράδοση στην Ελλάδα;

Μπορεί ο Κρις Κόλμαν να κατέφτασε στο Περιστέρι με τεράστιες περγαμηνές, όντας ένας προπονητής που έχει περάσει από την PremierLeagueκαι από τον πάγκο της Εθνικής Ουαλίας για αρκετά χρόνια, όμως τα δύο πρώτα του ματς στον Ατρόμητο τον έχουν κάνει να συνειδητοποιήσει πως το έργο του στην Ελλάδα δεν χαρακτηρίζεται απλό.

Οι Περιστεριώτες δεν ηττήθηκαν στο ντεμπούτο του από τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1), δίχως να θέλξουν με την απόδοσή τους, αλλά στο ματς στο «σπίτι» τους απέναντι στην ΑΕΚ δεν προέβαλλαν κάποια αντίσταση και γνώρισαν την ήττα με 2-0!

Πλέον, ο Κρις Κόλμαν φιλοδοξεί πως στην 3η του κατά σειρά αναμέτρηση επί ελληνικού εδάφους, θα πάρει και τους πρώτους του τρεις βαθμούς, με αντίπαλο τον Ιωνικό. Το ματς λαμβάνει χώρα στη Νίκαια, μοιάζει με… εξάποντο, αλλά οι αριθμοί του Ουαλού προπονητή ενδείκνυνται για να δώσουν ψυχολογία στο σύνολο που εκπροσωπεί.

Τι εννοούμε με αυτό; Πως ο Κόλμαν δεν έχει ξεκινήσει ποτέ στην καριέρα του, σε συλλογικό επίπεδο, με μικρότερη συγκομιδή από τρεις βαθμούς, σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ακόμη και στην προηγούμενη ομάδα του, την κινέζικη Χεμπέι, μπορεί  να μην επικράτησε στα πρώτα 270 αγωνιστικά λεπτά που την καθοδήγησε, αλλά δεν… έχασε κιόλας.

Έφερε τρεις ισοπαλίες, οι οποίες ισοδυναμούν με μία νίκη και συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να καταφέρνει να αλλάζει την ψυχολογία της ομάδας που αναλαμβάνει, φέρνοντας άμεσα ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μοναδική εξαίρεση στην ιστορία που περιγράφουμε, αποτελεί το ξεκίνημα του Κόλμαν στον πάγκο της Ουαλίας, στον οποίο παρέμεινε για 50 αναμετρήσεις ακριβώς! Εκεί, ηττήθηκε σε πέντε συνεχόμενα ματς, έως ότου κάνει την εμφάνισή της η Σκωτία στην χώρα του, για να επιβληθεί με 2-1 και να «σπάσει» το ρόδι.

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Στο γεγονός πως το ματς στη Νίκαια δύναται να αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Κόλμαν γνωρίζει πως συνηθίζει να ξεκινά καλά στον πάγκο της νέας του ομάδας και ο Ιωνικός μπορεί να… ανησυχεί. Αν ο Ατρόμητος επικρατήσει μάλιστα, θα σημειώσει την πρώτη του νίκη μακριά από το Περιστέρι μετά από έναν χρόνο (31 Ιανουαρίου 2021, το τελευταίο «διπλό» στα Γιάννενα) σε επίπεδο πρωταθλήματος, εξαιρώντας τα playoff!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0