Πρόσωπα

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πέρασε τον Μίλερ, έπιασε τον Κριστιάνο και επαλήθευσε τον… μύθο του Λιονέλ Μέσι! (video)

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πέρασε τον Μίλερ, έπιασε τον Κριστιάνο και επαλήθευσε τον… μύθο του Λιονέλ Μέσι! (video)

Ο Πολωνός στράικερ δεν σταματάει να διαλύει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με τα τελευταία του «θύματα» να είναι οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκερντ Μίλερ.

Η Μπάγερν Μονάχου επαλήθευσε πως η Βόλφσμπουργκ είναι από τα αγαπημένα της θύματα καθώς την διέλυσε με 4-0 στο Μόναχο και συνέχισε την προέλαση της στην κορυφή της Bundesliga. Φυσικά, την παράσταση δεν έκλεψε το ελκυστικό ποδόσφαιρο των «Βαυαρών» αλλά, για ακόμη μία φορά, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός φορ δεν διατήρησε απλώς την εξαιρετική σχέση με τους «λύκους» αλλά και κατάφερε να σπάσει ξανά δύο μεγάλα ρεκόρ. Από τη μία πλευρά, η απίστευτη επίδοση του Κριστιάνο Ρονάλντο με τα 69 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και από την άλλη, ξεπέρασε εξίσου αξιοζήλευτη επίδοση των 42 γκολ από τον Γκερντ Μίλερ σε επίπεδο Bundesliga, φτάνοντας τα 43. Αμφότερα φυσικά, σε ένα ημερολογιακό έτος.

Ο πρώτος «μύθος»… καταρρίφθηκε!

Οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν περάσει στην ιστορία ως δύο εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ιστορίας και των τοπ του 21ου αιώνα έως τώρα. Αμφότεροι έχουν πάει το ποδόσφαιρο ένα επίπεδο παραπάνω με τις επιδόσεις τους. Αριθμοί που έμοιαζαν απίθανο, όχι απλώς να καταρριφθούν αλλά και να ισοφαριστούν. Και όμως, εδώ εμφανίζεται ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο «μίστερ γκολ» της Μπάγερν Μονάχου που έχει βαλθεί να καταργήσει κάθε «μύθο» που έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο. Το τέρμα του κόντρα στην Βόλφσμπουργκ ήταν κάτι παραπάνω από ένα απλό λιθαράκι για το τρίποντο. Χάρη σε αυτό, ο διεθνής φορ έφτασε τα 69 τέρματα και σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στο 2021. Επίδοση που τον καθιερώνει δίπλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο στην σχετική λίστα.

Συγκεκριμένα, το 2013, ο Πορτογάλος αστέρας είχε πετύχει ίδιο αριθμό τερμάτων, δημιουργώντας ένα πραγματικό… χάος. Ωστόσο, ένα χρόνο πριν, κάποιος είχε φροντίσει, να κάνει αυτό τον αριθμό να μοιάζει… μικρός. Ο λόγος για τον Λιονέλ Μέσι. Οι αριθμοί του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βοήθησαν να… γιγαντώσουν το έπος του Αργεντινού αστέρα όταν το 2012, ολοκλήρωσε το έτος με συνολικά 91 γκολ (!!!). Ένας αριθμός, που δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος να το καταρρίψει.

Το «κανόνι» της Γερμανίας είναι, πλέον… πολωνικό!

Ο Γκέρντ Μίλερ ήταν ένας ήρωας για την Γερμανία. Τα επιτεύγματά του στις αρχές του ’70 ήταν υπερφυσικά για τα δεδομένα. Για δεκαετίες ο παλαίμαχος φορ ήταν στο «Έβερεστ» του γερμανικού ποδοσφαίρου, μέχρι να έρθει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να πάρει τα σκήπτρα. Πριν λίγους μήνες, στο φινάλε της Bundesliga, ο διεθνής φορ έφτασε τα 41 γκολ σε μία σεζόν με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου.

Το ρεκόρ των 49 χρόνων με τα 40 τέρματα σε μία σεζόν είχε καταρριφθεί από τον Λέβα, ο οποίος δεν έμεινε εκεί. Η χρονιά 1972 ήταν ονειρική για τον αείμνηστο επιθετικό, καθώς την ολοκλήρωσε με συνολικά 42 γκολ. Ο Πολωνός άσος από την πλευρά του, έφτασε τον αριθμό 43 στα φετινά τέρματα και άφησε δεύτερο τον Μίλερ στην σχετική λίστα.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0