Πρόσωπα

Κίραν Τίρνι: Έφτασε τις 50 συμμετοχές με την Άρσεναλ, «έγραψε» ιστορία, αλλά… βρήκε το δοκάρι!

Κίραν Τίρνι: Έφτασε τις 50 συμμετοχές με την Άρσεναλ, «έγραψε» ιστορία, αλλά… βρήκε το δοκάρι!
Ένα πολύ σημαντικό ρεκόρ έφτασε ο Κίραν Τίρνι με την φανέλα της Άρσεναλ, με τον Σκωτσέζο ακραίο οπισθοφύλακα των «κανονιέρηδων» να φτάνει τα 50 ματς με την ομάδα του, αλλά να μην το συνδυάζει με το πολυπόθητο τρίποντο απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, σημαδεύοντας το… δοκάρι!
Σχετικά Άρθρα

Ο τελευταίος Σκωτσέζος ποδοσφαιριστής που φόρεσε την φανέλα της Άρσεναλ και αγωνίστηκε για τουλάχιστον 50 ματς με την φανέλα της συναντάται το μακρινό 1984. Ο λόγος για τον Τσάρλι Νίκολας, ο οποίος αγωνίστηκε στους «κανονιέρηδες» για μία πενταετία, και συμπλήρωσε συνολικά 151 ματς στο Βόρειο Λονδίνο.

Έκτοτε, παρήλθαν αρκετοί αλλά κανένας εξ’ αυτών δεν μπόρεσε να μπει στα… παπούτσια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή των Λονδρέζων. Ερχόντουσαν, δεν έπειθαν και έφυγαν δίχως πολλές φαμφάρες οι Σκωτσέζοι, με τον Κίραν Τίρνι να είναι ο πρώτος που φτάνει σε ένα αξιομνημόνευτο ρεκόρ, και δεν είναι Άγγλος.

Αναλυτικότερα, ο ακραίος οπισθοφύλακας και πρώην ποδοσφαιριστής της Σέλτικ, με την συμμετοχή του στην βασική ενδεκάδα της Άρσεναλ, για το ματς απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, έφτασε τις 50 συμμετοχές με την φανέλας της ομάδας του, σε όλες τις διοργανώσεις.

Για πολλούς άλλωστε, ο Κίραν Τίρνι αποτελεί και τον μελλοντικό αρχηγό της Άρσεναλ! Παρουσιάζει ηγετικά χαρακτηριστικά, είναι ψύχραιμος όταν καλείται να συζητήσει μία απόφαση με τον εκάστοτε διαιτητή της αναμέτρησης, ενώ παρά τα 23 του χρόνια, έχει κατορθώσει να γίνει σημαντικός και με την Εθνική Σκωτίας.

Όντας διεθνής και στην βασική ενδεκάδα της χώρας του, επί της ουσίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι των επιτυχιών του Στιβ Κλαρκ. Οδήγησε, στο πλάι του Άντι Ρόμπερτσον, την Σκωτία στην τελική φάση του EURO, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, ενώ ιδιαίτερα πιθανό θεωρείται πλέον το γεγονός, οι Σκωτσέζοι να είναι παρόντες και στο Μουντιάλ του 2022, που θα λάβει χώρα στο Κατάρ.

Δεν είναι και λίγα για έναν ποδοσφαιριστή που διάλεξε τον δύσκολο δρόμο για να καταξιωθεί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, και άφησε την χώρα του για να μεταβεί στην Premier League.

Οι 50 συμμετοχές του με την Άρσεναλ δικαιώνουν απλώς την επιλογή του. Θα μπορούσε βεβαίως να τις συνδυάσει και με το τέταρτο τρίποντο της χρονιάς για τους «κανονιέρηδες». Ίσως αν και ο ίδιος δεν είχε σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι στο 86ο λεπτό, η ιστορία της αναμέτρησης και το τελικό 2-2, να ήταν… διαφορετικό!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0