Πρόσωπα

Βάγκνερ Λαβ: Το «γέρικο» πιστόλι που έχει ακόμα ζεστές κάννες!

Βάγκνερ Λαβ: Το «γέρικο» πιστόλι που έχει ακόμα ζεστές κάννες!

Έχει παίξει σε όλα τα επίπεδα. Ένα από τα μεγαλύτερα πολυβόλα της Βραζιλίας που ποτέ δεν έφτασε μέχρι εκεί που άξιζε

Καλοκαίρι του 2019. Ο Ολυμπιακός, σε έναν από τους κλασσικούς συνωστισμούς των μεταγραφικών στόχων, φέρνει στο προσκήνιο και τον Βάγκνερ Λαβ. Τα ελληνικά ΜΜΕ έκαναν λόγο μέχρι και για συμφωνία των δύο πλευρών για την μεταγραφή του Βραζιλιάνου φορ. Τελικά, ο ποδοσφαιριστής παρέμεινε στην Κορίνθιανς μέχρι το επόμενο καλοκαίρι πήγε στο Καζακστάν και την Καϊράτ Αλμάτι.

Στα 37 του χρόνια, πλέον, ο άλλοτε διεθνής φορ, δείχνει πως έχει βρει τον παλιό του εαυτό, σκοράρει ακατάπαυστα και χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση στους ομίλους του Europa Conference League. Ο «γερόλυκος» της διοργάνωσης είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρώπη.

Η επένδυση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ένα περίεργο μεταγραφικό story!

Το καλοκαίρι του 2004, ο Βάγκνερ Λαβ αφήνει την Παλμέιρας με 6,2 εκατ. ευρώ για το πρώτο του ευρωπαϊκό ταξίδι και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μία μεταγραφή που μπορεί να απογείωσε την καριέρα του Βραζιλιάνου άσου, όμως έφερε ένα περίεργο story με βραζιλιάνικες ομάδες. Συγκεκριμένα, με τους Ρώσους εκτόξευσε την τιμή του μέχρι και στα 22 εκατ. ευρώ, καθώς μέτρησε 124 τέρματα σε συνολικά 259 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ενώ αναδείχθηκε μία φορά πρώτος σκόρερ του ρωσικού πρωταθλήματος.

Στην συνέχεια, είχε παραχωρηθεί δανεικούς σε Παλμέιρας και Φλαμένγκο. Στην δεύτερη, αποκτήθηκε έναντι 10 εκατ. ευρώ, όμως πιο πριν υπήρξε ένα διάστημα 1,5 χρόνου που είχε επιστρέψει ο ποδοσφαιριστής από την Βραζιλία. Στην συνέχεια, μετά από έξι μήνες, επέστρεψε ξανά στην ΤΣΣΚΑ έναντι έξι εκατ. ευρώ και ξανααποχώρησε μετά από πέντε μήνες για την Κίνα έναντι 12 εκατ. ευρώ (!).

Η «αναγέννηση» στην Αλάνιασπορ και η κατάληξη στο Καζακστάν…

Μετά τις εμπειρίες σε Λούνενγκ και Κορίνθιανς, επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μονακό έναντι 1,5 εκατ. ευρώ. Έξι μήνες και με μόλις τέσσερα γκολ, μπαίνει στα ραντάρ της Αλάνιασπορ και με ελεύθερη μεταγραφή αλλάζει ξανά ομάδα. Αυτή τη φορά, όμως, θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στο να αλλάξει και πάλι την καριέρα του.

Τα 34 γκολ (πρώτος σκόρερ της κατηγορίας) σε 44 ματς, ανέβασε την τιμή του και η Μπεσίκτας χρειάστηκε να δαπανήσει τρία εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Η μέτρια σεζόν τον οδήγησε στον επαναπατρισμό και για δεύτερη φορά στην Κορίνθιανς. Εκεί που άπαντες πίστευαν πως θα κρεμάσει τα «παπούτσια» του, ήρθε η πρόταση από το Καζακστάν και την Καϊράτ Αλμάτι, την οποία και αποδέχθηκε.

«Σαρώνει» τα αντίπαλα δίχτυα και επιστρέφει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Βάγκνερ Λαβ έχει μία αδυναμία στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Έχει παίξει συνολικά 59 φορές, έχοντας κατακτήσει το UEFA Cup με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενώ μετράει 29 γκολ. Σε αυτή την τροχιά, θέλει να συνεχίσει και στο Europa Conference League, στο οποίο πήρε από το χεράκι την ομάδα του για να την βάλει στους ομίλους.

Συγκεκριμένα, η πρωταθλήτρια του Καζακστάν ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, πέρασε από την Μακάμπι Χάιφα αλλά αποκλείστηκε από τον Ερυθρό Αστέρα. Ακολούθησε ο αποκλεισμός από την Αλασκέρτ για να φτάσουμε στα play off της τρίτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Εκεί, όπου ανέλαβε δράση ο Λαβ.

Με τρία γκολ και δύο ασίστ, στα συνολικά επτά τέρματα της ομάδας του, οι πρωταθλητές Καζακστάν πέρασαν το εμπόδιο της Φόλα Ές και προκρίθηκαν στους ομίλους της διοργάνωσης. Συνολικά, από τα οκτώ ματς προκριματικών, ο Βραζιλιάνος φορ πέτυχε τέσσερα γκολ και δύο ασίστ.

Το καθήκον του το έκανε. Πλέον, ως ο πιο έμπειρος του συλλόγου στην ομάδα της Αλμάτι, καλείται να την οδηγήσει στο καλύτερο δυνατό σημείο. Αντίπαλοι θα είναι η Βασιλεία, η Καραμπάκ και η Ομόνοια. Ο Βάγκνερ Λαβ, όμως θέλει απλά να επιβεβαιώσει πως ακόμα δεν έχει… γεράσει.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0