Πρόσωπα

Μίκαελ Κρμέντσικ: Ο δεινός σκόρερ των Κυπέλλων χωρίς… τίτλο (video)

Μίκαελ Κρμέντσικ: Ο δεινός σκόρερ των Κυπέλλων χωρίς… τίτλο (video)
Θα σπάσει την «κατάρα» και θα σηκώσει απόψε την κούπα ο Τσέχος φορ;
Σχετικά Άρθρα

Από τις πιο πετυχημένες και ουσιαστικές μεταγραφές για τον ΠΑΟΚ στην φετινή σεζόν, ακούει στο όνομα του Μίκαελ Κρμέντσικ. Ο Τσέχος φορ έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ο επόμενος γκολτζής των «ασπρόμαυρων», αν παραμείνει στον σύλλογο, γεγονός που έχει ήδη αποδείξει αυτό το πεντάμηνο στη Θεσσαλονίκη.

Ο «δικέφαλος του βορρά» καρδιοχτύπησε, καθώς η ΑΕΚ άγγιξε το θαύμα με το ελπιδοφόρο τέρμα του Γαλανόπουλου, όμως ο 28χρονος εκτελεστής έβαλε στοπ στα όνειρα των αντιπάλων πετυχαίνοντας το «χρυσό» γκολ στο 84ο λεπτό. Με τον τρόπο αυτό η ομάδα του κατάφερε να κλειδώσει την παρουσία της στον αποψινό τελικό (22/05).


Το συγκεκριμένο γκολ ήταν το τέταρτο από τις πέντε συμμετοχές που έχει στον θεσμό. Το «ντεμπούτο» στο σερί σημείωσε στο ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΛ κάνοντας το 3-0 στο 48ο λεπτό. Στον επαναληπτικό ο Τσέχος πλήγωσε ξανά τους Λαρισαίους, σφραγίζοντας τη νίκη για την ομάδα του με τέρμα στο 29’. Σκόρερ χρίστηκε και στον προημιτελικό κόντρα στη Λαμία τον περασμένο Φεβρουάριο, σφραγίζοντας τον θρίαμβο του 5-2 και την πρόκριση στην επόμενη φάση.



Ο Κρμέντσικ έχει γενικότερα μια αγάπη στον θεσμό του Κυπέλλου, ανεξαρτήτου χώρας. Συνολικά σε Τσεχία, Βέλγιο, Ελλάδα έχει συμμετοχές σε 18 αγώνες κυπέλλου, μετρώντας 14 τέρματα και 3 ασίστ. Στην γενέτειρά του είχε σημειώσει ένα χατ-τρικ για χάρη της Γκράφιν Βλασίμ τη σεζόν 2013-14, όπως κι ένα τη σεζόν 2019-20 με την φανέλα της Βικτόρια Πλζεν.

Η πιο μακρινή διαδρομή του 28χρονου στο Κυπέλλο, ήταν τη σεζόν 2015-2016 με την Βικτόρια Πλζεν. Τότε ο Τσέχος είχε γράψει συμμετοχή στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, όταν και η ομάδα του ηττήθηκε από τη Μλάντα Μπόλεσλαβ με 1-0. Συνεπώς, αν χρησιμοποιηθεί από τον Πάμπλο Γκαρσία, ο αποψινός θα είναι ο πρώτος τελικός στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

ʕЅˋϠ2020-2021 / Ёϊ - ˁщӁ  (֙ԏÑVɁ: MOTION TEAM)

Βέβαια οι φετινές του επιδόσεις δεν τον στέλνουν στην κορυφή της σχετικής λίστας. Πρώτος σε γκολ στη διοργάνωση είναι ο Χρήστος Τζόλης με 5 τέρματα, ενώ ακολουθούν Αχμέντ Χασάν και Τάσος Δουβίκας με 3.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως 28χρονος δεν έχει καταφέρει ποτέ στην ποδοσφαιρική του καριέρα να σηκώσει κάποιο τρόπαιο κυπέλλου. Θα είναι άραγε φέτος η τρίτη και… τυχερή;

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0