Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών (27 Ιουλίου)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών (27 Ιουλίου)

Εθνική πόλο, Γκιώνης στους 32 (και ίσως και στους 16) της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Τσιτσιπάς στον 2ο γύρο και Σάκκαρη στον 3ο γύρο του τένις και οι προσπάθειες της Καραχάλιου στην ιστιοπλοΐα ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών για την Τρίτη 27 Ιουλίου με τη δράση να ξεκινάει στις 6 το πρωί.

Αναλυτικά οι παρουσίες των Ελλήνων αθλητών

04.00: Μετά την άνετη πρόκρισή του και επί του Αιγύπτιου Αχμέντ Σαλέχ ο Παναγιώτης Γκιώνης καλείται να αντιμετωπίσει για τον 3ο γύρο τον Νοτιοκορεάτη Γιουνγκσικ Τζέουνγκ ο οποίος βρίσκεται στο Νο13 της Παγκόσμιας Κατάταξης (Νο49 είναι ο Γκιώνης). Αν νικήσει θα προκριθεί στους 16 του τουρνουά! Να σημειωθεί ότι αν ο Γκιώνης νικήσει τον Κορεάτη θα παίξει ξανά για τη φάση των 16 στις 10.30 το πρωί!

05:00 Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ρίχνεται δεύτερος, χρονικά, στη μάχη την Τρίτη 27 Ιουλίου τις πρώτες πρωινές ώρες για την Ελλάδα. Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει τον επικίνδυνο Αμερικανό Φράνσες Τιαφόε Νο54 της παγκόσμιας κατάταξης.

06.00 με 06.30: Ξημέρωμα Τρίτης ρίχνεται στη μάχη της κατηγορίας 81 κιλών στο Τζούντο ο Αλέξης Ντανατσίδης. Αντίπαλός του στη φάση των 32 ο Καναδός Αντουάν Βαλουά-Φορτιέ. Αν νικήσει τότε θα συνεχίσει στις επόμενες φάσεις. Ο τελικοί της κατηγορίας θα διεξαχθούν περίπου στις 12.00-12.30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

06.05: Σε τροχιά μεταλλίου βρίσκεται η Καραχάλιου στην κατηγορία Laser Radial της ιστιοπλοΐας μετά τις χθεσινές ιστιοδρομίες. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά την 6η (στην 3η) και 1η (στην 4η ιστιοδρομία) θέση της ανέβηκε στη 2η θέση της γενικής κατάταξης μόλις δύο βαθμούς ποινής πίσω από την πρώτη Λίνε Φλεμ Χόεστ από τη Νορβηγία. Την Τρίτη θα διεξαχθούν η 5η και 6η ιστιοδρομία και ενώ θα απομένουν άλλες 5 για την ολοκλήρωση του αγωνίσματος.

07.05: Τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες του θα πραγματοποιήσει για την κατηγορία Finn ο Γιάννης Μιτάκης στη θάλασσα της Καμακούρα.

09.00: Το πιο δύσκολο της τεστ έως τώρα στο τουρνουά τένις θα δώσει η Μαρία Σάκκαρη για τον 3ο γύρο στις γυναίκες αντιμετωπίζοντας το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, την Ουκρανή Ελίνα Σβιτόλινα περίπου στις 9 το πρωί.

09.30: Μετά το φοβερό ξεκίνημα και τη νίκη 10-9 επί της Ουγγαρίας η Εθνική ομάδα πόλο καλείται να αντιμετωπίσει το πρωί της Τρίτης μία άλλη παγκόσμια υπερδύναμη. Την ασημένια στο Λονδίνο το 2012 και χάλκινη στο Ρίο το 2016 ομάδα της Ιταλίας!

13.16: Στην 7η (από τις 9) προκριματική σειρά του πιο... διάσημου αγωνίσματος κολύμβησης, των 100 μέτρων ελεύθερο θα "πέσει" ο Απόστολος Χρήστου. Στόχος ένας από τους 16 καλύτερους χρόνους από όλες τις σειρές για την πρόκριση στα ημιτελικά.

14.21: Στην 2η προκριματική σειρά (3η διαδρομή) των 800 μέτρων ελεύθερο θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Μάρκος με στόχο έναν από τους 8 καλύτερους χρόνους που οδηγούν στον τελικό.

* Στις 14.31 είναι προγραμματισμένη η 3η προκριματική σειρά των 800 μέτρων ελεύθερο στην οποία όμως δεν θα συμμετάσχει τελικά ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε τις τελευταίες μέρες.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0