Μουντιάλ 2022

Οι «Έλληνες» του Μουντιάλ 2022: Ο Ζίβκοβιτς τη μαγεία, ο Βίντα το μετάλλιο και ο Ιν-Μπομ τα... χιλιόμετρα! (video)

Οι «Έλληνες» του Μουντιάλ 2022: Ο Ζίβκοβιτς τη μαγεία, ο Βίντα το μετάλλιο και ο Ιν-Μπομ τα... χιλιόμετρα! (video)
Τι έκαναν οι 13 παίκτες της Super League στα 1721 αγωνιστικά λεπτά -συνολικά- που αγωνίστηκαν στα γήπεδα Κατάρ;
Σχετικά Άρθρα
Η «τρέλα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου τελείωσε. Η Αργεντινή επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου, ο Λιονέλ Μέσι προσέθεσε στην πλούσια τροπαιοθήκη του το μοναδικό «κομμάτι» που της έλειπε και πλέον, σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης καλείται να επιστρέψει στα... εν οίκω.

Τα εθνικά πρωταθλήματα ξεκινούν άμεσα. Μαζί με αυτό, και το δικό μας, η Super League, που κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είχε 13 «εκπροσώπους» στα γήπεδα του Κατάρ. Τι έκανε ο καθένας τους, όμως, όσο έμεινε στο Κατάρ;

Από τον πάγκο στο βάθρο, κι από εκεί, στα «βιβλία» της ιστορίας!

Από τους 13 ποδοσφαιριστές σε οκτώ εθνικές ομάδες, μόλις δύο δεν αγωνίστηκαν δευτερόλεπτο: ο Ντέρεκ Κορνέλιους (Καναδάς) του Παναιτωλικού και ο Ντομαγκόι Βίντα (Κροατία) της ΑΕΚ. Ο δεύτερος, όμως, καταφέρε να «γράψει» το όνομά του με χρυσά γράμματα, στο βιβλίο της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Πιο συγκεκριμένα, με την κατάληψη της 3ης θέσης στο Μουντιάλ από την Κροατία, έγινε ο μόνος ποδοσφαιριστής που ανέβηκε στο βάθρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ άνηκε σε ελληνικό σύλλογο!

Από την άλλη πλευρά, ο πρώτος «Έλληνας» σε αγωνιστικά λεπτά στη διοργάνωση, ήταν ο Χουάνγκ Ιν-Μπέομ του Ολυμπιακού.

Ξεκίνησε σε όλα τα ματς της Νότιας Κορέας ως βασικός και δεν ενίσχυσε την προσπάθεια της ομάδας του μόλις για 35', καθώς έγινε αλλαγή στο 65ο λεπτό, στην ήττα της εθνικής ομάδας της χώρας του στους «16» από τη Βραζιλία.

«Παρών» στη Νότια Κορέα και ο συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, Χουάνγκ Ουί-Τζο, που ενώ ξεκίνησε ως βασικός στην πρεμιέρα κόντρα στην Ουρουγουάη, οι χαμένες ευκαιρίες του φαίνεται πως του «στοίχισαν». Στα τρία ματς που ακολούθησαν, αγωνίστηκε μόλις 30' συνολικά.

Ο αμέσως επόμενος παίκτης στη λίστα των ελληνικών «εκπροσώπων», με τα περισσότερα λεπτά στο Μουντιάλ του 2022, είναι και ο πιο παραγωγικός.



Δημιουργός σχεδόν των μισών γκολ της χώρας του

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι ο μοναδικός παίκτης ελληνικής ομάδας, που είχε άμεση συμμετοχή σε γκολ της εθνικής του ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συγκεκριμένα, με την εμφάνισή του κόντρα στο Καμερούν, «σερβίροντας» δύο από τα τρία γκολ της Σερβίας, ανάγκασε τον Τύπο της χώρας του να προχωρήσει σε ύμνους προς το πρόσωπό του.

Άλλωστε, ο απολογισμός της επίθεσης της Σερβίας σταμάτησε στα 5 γκολ, κάτι που σημαίνει, πως ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ δημιούργησε το 40%!

 

Ο μόνος αρχηγός

Καθοριστικός για την ομάδα του ήταν και ο Εχσάν Χατζισαφί. Βασικός και αρχηγός του Ιράν, και στα τρία ματς των ομίλων, βρέθηκε για 239' στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως και ο έτερος παίκτης της ΑΕΚ στην εθνική ομάδα του Ιράν, Μίλαντ Μοχαμάντι, να είχε φτάσει σε ανάλογο αριθμό αγωνιστικών λεπτών. Η αναγκαστική του αλλαγή στην ανάπαυλα της αναμέτρησης με τις ΗΠΑ, όμως, στην «αυλαία» της φάσης των ομίλων, του στέρησε αυτήν την ευκαιρία και τον «φρέναρε» στα 198 λεπτά.

iran-hajsafi.png

Σημαντικό χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Νικολάς Ενκουλού (Άρης) και Πιερ Κουντέ (Ολυμπιακός) στο Καμερούν, με τον πρώτο να καταγράφει 180 αγωνιστικά λεπτά και τον δεύτερο, 135. Τριψήφιο αριθμό λεπτών συμμετοχής είχε και ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Παπέ Αμπού Σισέ, στη Σενεγάλη (103 λεπτά), αλλά και ο δεξιός μπακ του Ατρομήτου, Ουαζντί Κεσχρίντα, στην Τυνησία (109 λεπτά).

Από την άλλη, περιορισμένος ήταν ο χρόνος του Ορμπελίν Πινέδα, που αγωνίστηκε μόλις 77 λεπτά με το Μεξικό, αλλά και του έτερου χαφ της ΑΕΚ, Νταμιάν Σιμάνσκι, με την Πολωνία (28').

Συνολικά, οι Έλληνες εκπρόσωποι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ βρέθηκαν για 1721 αγωνιστικά λεπτά στο «χορτάρι».

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης