Μουντιάλ 2022

Το Μουντιάλ του Κατάρ μέσα από 10+1 φωτογραφικά κλικ

Το Μουντιάλ του Κατάρ μέσα από 10+1 φωτογραφικά κλικ

Αυτό ήταν… Δυστυχώς όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έριξε αυλαία και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, μιας και η διοργάνωση του 2022 έμελλε να μας προσφέρει τον πιο συγκλονιστικό τελικό όλων των εποχών. Το BN Sports κάνει μία αναδρομή στο τουρνουά που απασχόλησε ολόκληρο τον πλανήτη για συνολικά 29 μέρες μέσα από 10+1 φωτογραφίες.

Πολλοί έκαναν λόγο για το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας. Άλλοι δεν θέλησαν να το κρίνουν αντικειμενικά, επηρεασμένοι από τα τραγικά γεγονότα με τους τόσους πολλούς νεκρούς εργάτες κατά την διάρκεια των έργων αλλά και την γενικότερη στάση του Κατάρ με τις απαράδεκτες απαγορεύσεις.

Όπως και αν έχει, η διοργάνωση που έκανε έναν ολόκληρο πλανήτη να… κινείται στους ρυθμούς της, έριξε αυλαία το βράδυ της Κυριακής (18/12), έπειτα από 29 μέρες. Είτε σου άρεσε το τουρνουά είτε όχι, δεν μπορείς να μην συμφωνήσεις ότι ο τελικός ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

argentina-world-champion-qatar-2022-final-12182022_1aov2nk9l4nj41e2lsbkpvb3tb.jpg

Ήταν ένα ταξίδι σχεδόν ενός μήνα γεμάτο συναισθήματα, δυνατές στιγμές, χαμόγελα, κλάματα, ηχηρά μηνύματα και τελικώς… μία στέψη ενός «θεού». Το BN Sports κάνει μία αναδρομή στη διοργάνωση του Κατάρ μέσα από 10+1 φωτογραφικά κλικς, από το σοκ της «αλμπισελέστε» με την Σαουδική Αραβία, μέχρι την επιστροφή της στην κορυφή έπειτα από 36 χρόνια.

Το πρώτο μεγάλο ηχηρό μήνυμα στο Κατάρ ήρθε από την εθνική ομάδα του Ιράν. Οι παίκτες του Κάρλος Κειρόζ, κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου στον αγώνα με την Αγγλία, αποφάσισαν να παραμείνουν σιωπηλοί. Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τα όσα τραγικά συνέβησαν στη χώρα τους με την δολοφονία της 22χρονης Μάχσα Αμινί από την αστυνομία ηθών.

2022-11-21T130925Z_375541862_MT1BILDB221121JM020_RTRMADP_3_FIFA-WORLD-CUP-2022-DAY-2-ENGLAND-IRAN.jpg

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε και στην περίπτωση της Αργεντινής στο φετινό Μουντιάλ, αυτό ταιριάζει «γάντι». Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι πιάστηκε «θύμα» έκπληξης από την τρομερή Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα των δύο ομάδων, η οποία σόκαρε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη επικρατώντας με ανατροπή της «αλμπισελέστε» με 2-1.

2022-11-22T121835Z_56172337_UP1EIBM0Y6WFT_RTRMADP_3_SOCCER-WORLDCUP-ARG-SAU-REPORT.jpg

Από τις πλέον ιστορικές στιγμές στην ιστορία των Μουντιάλ είναι η κίνηση των παικτών της εθνικής Γερμανίας να «φιμώσουν» συμβολικά τα στόματά τους πριν την έναρξη του αγώνα τους με την Ιαπωνία. Λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης στο Κατάρ αλλά και μετά, ξέσπασε μία τεράστια σχετικά με το περίφημο περιβραχιόνιο «OneLove», με την FIFA να απειλεί τους παίκτες σε ενδεχόμενη χρήση του, κάτι που φυσικά αποδοκιμάστηκε έντονα. Οι διεθνείς της «Μάνσαφτ» επέλεξαν να δείξουν την δυσφορία τους σε μία πολύ «δυνατή» στιγμή.

np_file_195683.jpg

Η Στεφανί Φραπάρ έχει να υπερηφανεύεται ότι έγραψε ιστορία μιας και υπήρξε η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η 38χρονη Γαλλίδα σφύριξε την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Κόστα Ρίκα για την 3η αγωνιστική των ομίλων, σε μία πραγματικά πολύ σημαντική στιγμή.

01worldcup-referee-1-def8-superJumbo.jpg

Και τι δεν έγινε με αυτό το γκολ! Η Ιαπωνία ήταν από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης και με το σπαθί της άφησε έξω την Γερμανία από τους «16» του τουρνουά. Το νικητήριο γκολ που πέτυχε ο Αό Τανάκα στον αγώνα με την Ισπανία ήταν αυτό που έδωσε την πρόκριση στους «μπλε σαμουράι», ωστόσο ο τρόπος που μπήκε και το μεγάλο ερώτημα για το εάν η μπάλα ήταν εντός ή εκτός τελικής γραμμής μονοπώλησε για αρκετές μέρες το ενδιαφέρον.

r1100415_1296x729_16-9.jpg

Μία σχέση που κλονίστηκε, μία απόφαση που συζητήθηκε πολύ και εν τέλει ίσως και να έφερε ένα άδοξο τέλος. Η εικόνα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πάγκο της Πορτογαλίας στο ματς με την Ελβετία ήταν σοκ. Η απόφαση του Φερνάντο Σάντος να τον αφήσει εκτός, ναι μεν του βγήκε σε καλό ωστόσο στο επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο το Μαρόκο τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά. Η σύγκρουση των δύο ανδρών ήταν ενδεχομένως και αυτή που έδιωξε τελικά τον έμπειρο τεχνικό από την τεχνική ηγεσία των Ίβηρων.

Fjo7e7ZWIAEE4Fc.jpg

Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ μία άσχημη είδηση επισκίασε για ένα διάστημα την διοργάνωση. Η εσπευσμένη είσοδος του Πελέ στο νοσοκομείο και τα νέα ότι είναι άσχημα στην υγεία του θορύβησαν όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα. Οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Νότιας Κορέας με 4-1, ύψωσαν ένα πανό υποστήριξης στον μεγάλο Πελέ, σε μία πολύ συγκινητική κίνηση.

67c05d30-74eb-11ed-bfca-73ab03b33b6e.jpg

Τι αγώνας και αυτός… Ο προημιτελικός ανάμεσα σε Αργεντινή και Ολλανδία ήταν κάτι παραπάνω από τρομερός. Το γκολ των «οράνιε» στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, με την φοβερή έμπνευση του Κουπμάινερς, την «κομπίνα του αιώνα» όπως θα πουν μετέπειτα πολλοί, ήταν απλά επικό.

GettyImages-1448012452.jpg

Με διαφορά η μεγαλύτερη και πιο ευχάριστη έκπληξη στο τουρνουά. Το Μαρόκο αφού πρώτα «πέταξε» εκτός την Ισπανία στη φάση των «16» μετέπειτα κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά αποκλείοντας και την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, γράφοντας ιστορία ως η πρώτη αφρικανική χώρα που καταφέρνει να φτάσει στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

1200x0.jpg

Ο Λούκα Μόντριτς στο τελευταίο του Μουντιάλ κατάφερε να ανέβει για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση στο βάθρο με την αγαπημένη του Κροατία. Οι Βαλκάνιοι μπορεί να μην έλαμψαν στη φάση των ομίλων ωστόσο στα νοκ άουτ ήταν εξαιρετικοί, άφησαν εκτός συνέχειας ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, την Βραζιλία και έφτασαν ένα βήμα από την συμμετοχή τους σε ακόμα έναν τελικό.

maxresdefault.jpg

Και στο τέλος ήρθε η στέψη… Κάποια πράγματα είναι γραφτό να γίνονται και ο Λιονέλ Μέσι γεννήθηκε για να γίνει ο νέος «θεός» της Αργεντινής, να πάρει το χρίσμα από τον μοναδικό Ντιέγκο Μαραντόνα και να οδηγήσει την «αλμπισελέστε» στην κορυφή του κόσμου!

 Lionel_Messi_Argentina_trophy_121822.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης