Μουντιάλ 2022

Αργεντινή - Γαλλία 3-3 (4-2 πεν.): Ο Μέσι ντύθηκε «Θεός» και στον επικότερο τελικό όλων των εποχών της χάρισε το 3ο αστέρι! (video)

Αργεντινή - Γαλλία 3-3 (4-2 πεν.): Ο Μέσι ντύθηκε «Θεός» και στον επικότερο τελικό όλων των εποχών της χάρισε το 3ο αστέρι! (video)
Μακάρι να μην τελείωνε ποτέ! Στον καλύτερο τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου όλων των εποχών, Αργεντινή και Γαλλία οδηγήθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, με την «αλμπισελέστε» να αποκαθηλώνει την Γαλλία και να στέφεται νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια!

Έπος! Στον πιο συγκλονιστικό τελικό στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με απίστευτες ανατροπές και συγκινήσεις, Αργεντινή και Γαλλία τα έδωσαν όλα σε κανονική διάρκεια και παράταση (3-3) και τελικά έλυσαν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι! Εκεί οι παίκτες του Σκαλόνι ήταν πιο αποφασισμένοι από ποτέ και κατάφεραν να κατακτήσουν το 3ο αστέρι στην ιστορία της «αλμπισελέστε»! «Θεός» ο Λιονέλ Μεσί, κατάφερε και πήρε από το χέρι την Αργεντινή και την οδήγησε στην κορυφή του κόσμου, στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του!


Το πρώτο ημίχρονο ήταν ανήκε αποκλειστικά στην Αργεντινή. Οι παίκτες του Λιονέλ Σκαλόνι μπήκαν με… το μαχαίρι στα δόντια, σε αντίθεση με τους Γάλλους που αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Στο 21ο λεπτό ο Ντι Μαρία μπήκε μέσα στην περιοχή, με τον Ουπαμεκανό να τον ανατρέπει και παρά τις διαμαρτυρίες των «τρικολόρ», ο Μαρτσίνιακ υπέδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε φυσικά ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος δεν άφησε περιθώριο στον Λορίς και άνοιξε το σκορ για την «αλμπισελέστε» μέσα σε πανδαιμόνιο! Με αυτό το γκολ, ο άσος της Παρί «έπιασε» τον Πελέ στα γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, φτάνοντας τα 12.


Η υπεροχή των Αργεντινών συνεχίστηκε, με τους παίκτες της Γαλλίας να είναι άφαντοι επιθετικά. Στο 36’ η ομάδα του Σκαλόνι έβγαλε μία υποδειγματική αντεπίθεση, με τον ΜακΆλιστερ να δίνει έξοχα στον Ντι Μαρία και εκείνος δεν χαρίστηκε στον Λορίς, γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του!


Ο Ντιντιέ Ντεσάν βλέποντας την ομάδα του να έχει κάνει ένα εφιαλτικό ξεκίνημα προχώρησε σε δύο γρήγορες αλλαγές με την συμπλήρωση 40’, βγάζοντας έξω πολύ νωρίς τους Ζιρού και Ντεμπελέ, με τους Τουράμ και Κόλο Μουανί να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.

Στο δεύτερο μέρος, παρότι μέχρι το 75’ η Αργεντινή έδειχνε να κρατάει και με τα δύο χέρια της το τρόπαιο, οι Γάλλοι είχαν άλλα σχέδια!

Στο 60’ ο Ντι Μαρία ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα των «τρικολόρ», βρήκε τον Μέσι αλλά το τελείωμα του τελευταίου δεν ήταν καλό, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 79’ κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Γάλλοι έκαναν ένα απίστευτο come back. Ο Οταμέντι ανέτρεψε τον Κόλο Μουανί εντός περιοχής και ο Μαρτσίνιακ υπέδειξε για δεύτερη φορά στον αγώνα την «εσχάτη των ποινών». Ο Εμπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε για την Γαλλία σε 2-1!


Στην αμέσως επόμενη φάση και πριν καλά καλά οι παίκτες της Αργεντινής συνέλθουν, ο Γάλλος σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν χτύπησε και δεύτερη φορά ισοφαρίζοντας σε 2-2! Έπειτα από ένα απίθανο ένα-δύο των παικτών της Γαλλίας, ο Τουράμ έδωσε στον Εμπαπέ και εκείνος με ένα απίστευτο βολέ εκτέλεσε τον Ντίμπου Μαρτίνες!


Το φινάλε ήταν άκρως συγκλονιστικό με τους «τρικολόρ» στο 94’ να φτάνουν κοντά στην απόλυτη ανατροπή, όταν έπειτα από μία απίστευτη προσπάθεια του Κομάν, η μπάλα γύρισε στον Ραμπιό, εκείνος έκανε το πλασέ αλλά ο Ντίμπου του είπε «όχι»!

Τρία λεπτά αργότερα, ο Λιονέλ Μέσι παραλίγο να χαρίσει το τρόπαιο στην χώρα του, όμως η βολίδα που εξαπέλυσε βρήκε τοίχο πάνω στον Λορίς, στην τελευταία μεγάλη φάση πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες στην παράταση.

Στο έξτρα 30λεπτο, στο 105’ η «αλμπισελέστε» έχασε μία τεράστια ευκαιρία, με τον Λαουτάρο να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ αλλά το τελείωμά του να είναι απογοητευτικό.

Ότι δεν μπόρεσε ο άσος της Ίντερ, το έκανε ποιος άλλος; Ο ηγέτης της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι! Στο 108’ οι παίκτες της Αργεντινής θα συνεργαστούν εξαιρετικά, ο Λαουτάρο έκανε το σουτ, με τον Λορίς να διώχνει σε πρώτο χρόνο αλλά ο Μέσι με πλασέ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το εκ νέου προβάδισμα της ομάδας του 3-2!


Κι όμως, οι Γάλλοι και ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη! Στο 116’ ο Εμπαπέ κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή, η μπάλα σταματάει στο χέρι του Μοντιέλ, με τον Μαρτσίνιακ να δίνει ξανά, για τρίτη φορά, πέναλτι! Ο Εμπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση ξανά και με χατ-τρικ ισοφάρισε και πάλι για τους «τρικολόρ»!


Στα τελευταία δύο λεπτά της παράτασης, Κόλο Μουανί για την Γαλλία αρχικά και στη συνέχεια Λαουτάρο Μαρτίνεζ έφτασαν μία ανάσα από το να γίνουν ήρωες για τις ομάδες τους, με το 3-3 όμως να παραμένει και την διαδικασία των πέναλτι να δίνει τελικά την λύση!

Στα «ρώσικη ρουλέτα» οι Αργεντινοί ήταν πιο ψύχραιμοι, ο Μαρτίνεζ έπιασε ένα πέναλτι των Γάλλων και όλα έγιναν πιο εύκολα για την παρέα του Μέσι, με τον Μοντιέλ να ευστοχεί στο τέλος και να δίνει ένα υπέροχο «τέλος» στην πορεία της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντές (71΄Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Ραμπιό (96΄Φοφανά), Γκριεζμάν (71΄Κομάν), Ντεμπελέ (41΄ Κόλο Μουανί), Μπαπέ, Ζιρού (41΄Τουράμ)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μαρτίνες, Μολίνα (91΄Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ (102΄Παρέδες), Έντσο Φερνάντες, Μακ Άλιστερ, Ντι Μαρία (65΄Ακούνια), Άλβαρες (102΄Λαουτάρο), Μέσι


Η φώτο του αγώνα:

Ήταν γραφτό τελικά, αυτός ο «θρύλος» του ποδοσφαίρου που έχουμε την τύχη να θαυμάζουμε, να οδηγήσει την εθνική ομάδα της Αργεντινής στην κορυφή του κόσμου, στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του. Ο Λιονέλ Μέσι είναι δικαιωματικά ο νέος «θεός» των Αργεντινών και δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει.

FkR42LkXoAMvG3J.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης