Μουντιάλ 2022

«Μιμούνται» Γκερντ Μίλερ και Πελέ ο Μέσι με τον Εμπαπέ, μισό αιώνα μετά!

«Μιμούνται» Γκερντ Μίλερ και Πελέ ο Μέσι με τον Εμπαπέ, μισό αιώνα μετά!

Αν ψάχνουμε να βρούμε πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τότε τους έχουμε μπροστά μας. Στον τελικό του Κατάρ. Εκεί που ο Λιονέλ Μέσι και ο Κίλιαν Εμπαπέ επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά πως είναι οι καλύτεροι του τουρνουά!

Φτάσαμε στο τέλος. Σύντομα θα γνωρίζουμε ποια ομάδα θα βρεθεί στην κορυφή του κόσμου. Αλλά όπως και να έχει, οι πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι αναμφίβολα δύο. Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κίλιαν Εμπαπέ.

Δύο απίθανοι ποδοσφαιριστές, που αποδεικνύουν έστω και… οξύμωρα, πως η ηλικία και η εμπειρία σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, δεν διαδραματίζουν κανέναν ρόλο. Ο πρώτος έφτασε τα 6 γκολ, σε συνδυασμό με τρεις ασίστ και ο δεύτερος, με επτά γκολ και δύο τελικές πάσες, είναι ο απόλυτος ηγέτης της Γαλλίας.

Προφανώς και πρόκειται για κάτι… ιστορικό, καθώς έπρεπε να αναμένουμε κάτι περισσότερο από μισό αιώνα, ώστε να φτάσουμε σε σημείο να έχουμε δύο παίκτες, στο ίδιο τουρνουά, με συμμετοχή σε 9+ γκολ!

Τότε, το είχαν κάνει ο Γκερντ Μίλερ και ο Πελέ. Πλέον, έχουμε τον Μέσι και τον Κίλιαν Εμπαπέ, πράγμα που αυτομάτως σημαίνει πως ένας εκ των δύο θα αδικηθεί. Αλλά όπως και να έχει, τόσο η Αργεντινή, όσο και η Γαλλία, έχουν στο ρόστερ τους έναν… γεννημένο ηγέτη, που ακόμη και στον τελικό, πήρε την ομάδα από το χέρι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης