Μουντιάλ 2022

Λιονέλ Μέσι: Ο μοναδικός στην ιστορία του Μουντιάλ με γκολ σε κάθε φάση της διοργάνωσης (video)

Λιονέλ Μέσι: Ο μοναδικός στην ιστορία του Μουντιάλ με γκολ σε κάθε φάση της διοργάνωσης (video)

Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε στον τελικό κόντρα στη Γαλλία, για να δώσει το προβάδισμα στην Αργεντινή και έτσι ολοκλήρωσε ένα μοναδικό «πενταρέ» στα χρονικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Ο Λιονέλ Μέσι είναι ένας πραγματικός ηγέτης για την Αργεντινή στο Μουντιάλ του Κατάρ. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς άλλωστε. Στην τελευταία του ευκαιρία για να σηκώσει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έδειξε πόσο πολύ «διψάει» για αυτό τον τίτλο.

Μια… δίψα που τον «ανάγκασε» να πετύχει κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στα χρονικά των διοργανώσεων Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στον τελικό κόντρα στη Γαλλία ο Μέσι, όταν ο Ντι Μαρία κέρδισε πέναλτι, πήρε την μπάλα, την έστησε στη βούλα και έβαλε μπροστά στο σκορ την «αλμπισελέστε».


Ήταν το 6ο γκολ του «Λίο» στο τουρνουά, αλλά και αυτό που ολοκλήρωσε το μοναδικό «πενταρέ» που έχει σημειωθεί ποτέ στη διοργάνωση, αφού ο αρχηγός της Αργεντινής έχει πλέον γκολ σε κάθε μία από τις πέντε φάσεις. Σκόραρε απέναντι σε Σαουδική Αραβία και Μεξικό στους ομίλους. Κόντρα στην Αυστραλία στη φάση των «16», την Ολλανδία στους «8», αλλά και στην Κροατία στον ημιτελικό.

Το μόνο που έλειπε, ήταν να σκοράρει στον τελικό. Το πέτυχε και έτσι έγραψε ιστορία για ακόμα μια φορά…

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης