Μουντιάλ 2022

Εμπαπέ με το δεξί, Μέσι με το αριστερό και γκολ ανά… 54 λεπτά στους τελικούς του Μουντιάλ!

Εμπαπέ με το δεξί, Μέσι με το αριστερό και γκολ ανά… 54 λεπτά στους τελικούς του Μουντιάλ!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα και η «μάχη» της Γαλλίας με την Αργεντινή για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ. Πώς θα επιτευχθούν τα γκολ της συνάντησης; Η ιστορία δείχνει με το… δεξί, πολύ λιγότερο με το αριστερό, την στιγμή που οι κεφαλιές δεν έχουν καν φτάσει στο «γρουσούζικο» 13 και το αυτογκόλ είναι μόλις ένα!

Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη της πιο σημαντικής αναμέτρησης των εθνικών ομάδων για την εκάστοτε τετραετία, με τη Γαλλία να συναντά την Αργεντινή και τις δύο ομάδες να έχουν τον ίδιο στόχο, αλλά με διαφορετικό φόντο.

Οι «τρικολόρ» θέλουν το 2Χ2, ο Λιονέλ Μέσι θέλει να «σπάσει» την κακή του παράδοση και να κατακτήσει μετά το Κόπα Αμέρικα, και το μεγάλο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο τελευταίο αναμφίβολα Μουντιάλ της καριέρας του.

Πολλοί θεωρούν πως οι ισορροπίες μεταξύ των δύο ομάδων είναι τόσο «λεπτές», που ενδέχεται το ματς να κριθεί στο… γκολ. Αν φυσικά υπάρχει τέτοιο και αν καταφέρει ένας από τους δύο να βρει δίχτυα, ώστε να μην οδηγηθούμε στην διαδικασία των πέναλτι.

Η απορία όλων όμως είναι… Πώς θα φτάσουμε σε αυτό και με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί; Απολύτως φυσιολογική ερώτηση, αν αναλογιστεί κανείς πως 62 διαφορετικοί παίκτες έχουν σκοράρει ιστορικά σε τελικό…

Οι 43 από αυτούς το έκαναν με το δεξί πόδι, ενώ το πόδι που «λατρεύει» να χρησιμοποιεί ο Λιονέλ Μέσι, το αριστερό, έκανε την εμφάνισή του σε γκολ μόνο σε 21 περιπτώσεις.

Από εκεί και πέρα, έχουμε 12 κεφαλιές που κατέληξαν σε γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, πέντε πέναλτι και μόλις ένα αυτογκόλ, αυτό του Μάριο Μάντζουκιτς, στον τελικό της Γαλλίας με την Κροατία, πριν από μία τετραετία!

Όσον αφορά το χρονικό σημείο που οφείλουν αμφότερες να είναι πιο προσεκτικές; Ξεκάθαρα μετά την ανάπαυλα, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά που προκύπτουν, η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου συνηθίζει να φέρνει και… γκολ, γύρω στο 54ο λεπτό! Τόσο συνήθως χρειάζεται για να γίνει το… 2-1 και μία από τις δύο αντιπάλους να πάρει προβάδισμα κατάκτησης του τροπαίου.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης