Μουντιάλ 2022

Ντομαγκόι Βίντα: Πρώτος παίκτης ελληνικής ομάδας που «ανεβαίνει» στο βάθρο Μουντιάλ! (video)

Ντομαγκόι Βίντα: Πρώτος παίκτης ελληνικής ομάδας που «ανεβαίνει» στο βάθρο Μουντιάλ! (video)
«Έγραψε» ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ, Ντομαγκόι Βίντα, δίχως να βρίσκεται στην Ελλάδα!
Τι κι αν δεν αγωνίστηκε λεπτό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022; Ο Ντομαγκόι Βίντα «έγραψε» τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μόνο διά της παρουσίας του στην αποστολή της εθνικής Κροατίας, στα γήπεδα του Κατάρ.

Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που ανήκει σε ελληνικό σύλλογο και ανεβαίνει σε βάθρο Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ο Ουρουγουανός Νάτσο Γκονσάλες, είχε φτάσει κοντά στο να πράξει κάτι ανάλογο το 2010, ως δανεικός στον Λεβαδειακό από τη Βαλένθια, αλλά η ήττα της Ουρουγουάης στον μικρό τελικό, τον άφησε εκτός μεταλλίων. Αντιθέτως, η νίκη της Κροατίας επί του Μαρόκου (17/12, 2-1) στη φετινή διοργάνωση, εξασφάλισε στον Βίντα την εν λόγω πρωτιά.

 
Προφανώς, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που πέρασαν από ελληνικούς συλλόγους, όχι μόνο έχοντας «ανέβει» στο βάθρο, αλλά έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο, όπως ο Ριβάλντο, ο Καρεμπέ, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ουδείς εξ αυτών, όμως, δεν το έπραξε, ενώ αγωνιζόταν στα ελληνικά «γήπεδα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης