Μουντιάλ 2022

Μέσι – Εμπαπέ: Στην τελευταία μονομαχία των δύο σούπερ-σταρ ο Γάλλος έκανε… πάρτι!

Μέσι – Εμπαπέ: Στην τελευταία μονομαχία των δύο σούπερ-σταρ ο Γάλλος έκανε… πάρτι!

Αργεντινή-Γαλλία ή αλλιώς… Μέσι εναντίον Εμπαπέ στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ 2022. Η τελευταία μονομαχία μεταξύ των δύο… εξωγήινων ωστόσο, πριν γίνουν συμπαίκτες στην Παρί, είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Εμπαπέ!

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον θα συναντηθούν για τουλάχιστον 90 λεπτά μέσα στο Lusail Stadium, στον μεγάλο τελικό Αργεντινή – Γαλλία. Ο Λιονέλ Μέσι, που επί σχεδόν 20 χρόνια «μαγεύει» στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, απέναντι στον άνθρωπο που φιλοδοξεί να παραλάβει τη σκυτάλη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο, μόλις οι Μέσι και Κριστιάνο ρίξουν τους τίτλους τέλους.

Η μεγάλη ευκαιρία του GOAT να στεφθεί πρωταθλητής κόσμου με τη χώρα του και να προσθέσει στη συλλογή του το μοναδικό τρόπαιο που του λείπει, έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά.

Ωστόσο, η παράδοση δεν είναι με το μέρος του Αργεντίνου στις μεταξύ τους μονομαχίες με τον Εμπαπέ! Η τελευταία, μάλιστα, συνάντηση των δύο σούπερ σταρ πριν γίνουν συμπαίκτες στην Παρί είχε θριαμβευτή τον , 22χρονο τότε, Γάλλο.

Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν κοντράρονταν στις αρχές του 2021 για τη φάση των 16 του UEFA Champions League, με το πρώτο ματς στη Βαρκελώνη, που έκρινε και την πρόκριση να εξελίσσεται σε one man show παράσταση του Κιλιάν Εμπαπέ!

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα στο 27’, ωστόσο ο Εμπαπέ το πήρε πάνω του και με δύο προσωπικά του γκολ (32’ και 65’) έδωσε το προβάδισμα στους Παριζιάνους. Στο 85’ ο Γάλλος «έγραψε» το τελικό 4-1 με εξαιρετικό πλασέ, ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα το χατ-τρικ.

Στον επαναληπτικό στο Παρίσι, σκόραραν ξανά αμφότεροι με τον Αργεντίνο μάλιστα να το πετυχαίνει με… οβίδα από τα 30 μέτρα!

Τα τρία παιχνίδια που έχουν παίξει αντίπαλοι Μέσι και Εμπαπέ:

30/6/2018  Γαλλία – Αργεντινή 4-3  (Μουντιάλ, φάση των 16)

16/2/2021  Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4  (Champions League, φάση των 16)

10/3/2021  Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 1-1  (Champions League, φάση των 16)

Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης