Μουντιάλ 2022

Διεθνής Αμνηστία: Πήρε θέση κατά της FIFA και του Ινφαντίνο

Διεθνής Αμνηστία: Πήρε θέση κατά της FIFA και του Ινφαντίνο
Συνεχίζεται η κριτική στον Πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σχετικά με τα όσα είπε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Κατά της παγκόσμιας ομοσπονδίας αλλά και του Ιταλού παράγοντα τάχθηκε και η Διεθνής Αμνηστία.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις μετά τα όσα είπε για τον Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το οποίο χαρακτήρισε ως το καλύτερο της ιστορίας. Θέση για το ζήτημα πήρε μεταξύ άλλων και η Διεθνής Αμνηστία, η οποία μέσω του αναπληρωτή διευθυντή και επικεφαλής Οικονομικής και Κοινωνικής Δικαιοσύνης, Στίβεν Κόκμπερν, εξαπέλυσε πυρά κατά του Ινφαντίνο και της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

«Ο Ινφαντίνο ανακοίνωσε ότι η FIFA κέρδισε 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το Παγκόσμιο Κύπελλο, πάνω από ένα δισεκατομμύριο περισσότερα από το αναμενόμενο. Επίσης τα έσοδα της FIFA θα αυξηθούν στα 11 δισεκατομμύρια σε 4 χρόνια, ωστόσο δεν έχει προσφέρει τίποτα καινούργιο στους πολλούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που εξακολουθούν να στερούνται αποζημίωσης για κλεμμένους μισθούς και χαμένες ζωές», τόνισε ο Κόκμπερν.

Παράλληλα πρόσθεσε «Οι μετανάστες εργάτες πίσω από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ συνέβαλαν τεράστια στον απίστευτο πλούτο της FIFA, η οποία έχει πλέον σαφή ευθύνη να τους αποζημιώσει, αντί να συνεχίσει να αγνοεί τις εκκλήσεις για δικαιοσύνη».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης