Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ: Υπογράφει σούπερ σταρ στην Παρί; Την επόμενη χρονιά κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Μουντιάλ: Υπογράφει σούπερ σταρ στην Παρί; Την επόμενη χρονιά κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο!
Κι' αν κόμα δεν έχετε πειστεί πως ο Λιονέλ Μέσι δεν το... κουνάει από το Κατάρ χωρίς το βαρύτιμο τρόπαιο, έρχεται άλλη μία θεωρία που δείχνει Αργεντινή. Για τους λάτρεις των συμπτώσεων λοιπόν, όταν ένας «αστέρας» παίρνει τα ταλέντα του και μεταναστεύει στο Παρίσι, την επόμενη χρονιά στέφεται Πρωταθλητής κόσμου.
«Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση» λένε και αρκετοί βρίσκουν... πάτημα στη φράση αυτή. Σε σημείο μάλιστα που δημιουργούν μοτίβα και ταυτόχρονα όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες, όπως αυτή που συνδέει την Παρί Σεν Ζερμέν και το Παγκόσμιο Κύπελλο ή αλλιώς τον Ροναλντίνιο, τον Εμπαπέ και τον Μέσι (;) με το «άγιο δισκοπότηρο».

Το Παρίσι ως γνωστόν λέγεται και ως η «πόλη του φωτός». Μία πολυπολυτισμική γωνιά του πλανήτη που συρέουν σπουδαίες προσωπικότητες και «μαγνητίζουν» πάνω τους τα βλέμματα. Κάθε λογής celebrities που με την μετακίνησή τους εκεί προκαλούν... σούσουρο θέλοντας και μη. Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2021 ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν και έχει κάνει πιο λαμπερή την γαλλική πρωτεύουσα.
messi-signed-for-psg-but-did-you-catch-this-interesting-detail.jpeg

Αυτό βέβαια δεν αποτελεί είδηση. Επί εποχής Νασέρ Αλ Κελαϊφί πολλές εξέχουσες ποδοσφαιρικές διασημότητες έχουν... παρελάσει από το «κόκκινο χαλί». Ανεξαρτήτως πορείας όμως και απόδοσης σε συλλογικό επίπεδο, ένας... αστικός, παριζιάνικος μύθος είναι προ των πυλών αν και εφόσον η «αλμπισελέστε» πανηγυρίσει το απόγευμα της Κυριακής (18/12) στην Αραβική Χερσόνησο.

Είναι γεγονός λοιπόν πως τις δύο προηγούμενες φορές που ο σύλλογος της γαλλικής πρωτεύουσας κατόρθωνε να αποσπάσει την υπογραφή ενός κορυφαίου ονόματος, την αμέσως επόμενη χρονιά, το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα έφτανε στην κατάκτηση του Μουντιάλ.

Το 2002 ήταν ο Ροναλντίνιο Γκαούτσο ο οποίος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μαζί με την «σελεσάο» στα γήπεδα της Άπω Ανατολής. Ο Βραζιλιάνος αρτίστας ένα καλοκαίρι πίσω, είχε πατήσει για πρώτη φορά το «μαγικό» του πόδι στη «γηραιά ήπειρο» και αυτό έγινε για χάρη των Παριζιάνων.
ac45c12a-1077-4415-b2a6-b1aa717b8289.jpeg

Στην τελευταία χρονικά διοργάνωση, εκείνη της Ρωσίας, ήρθε ο Κιλιάν Εμπαπέ για να βάλει τις βάσεις του θεωρήματος/σύμπτωσης/φαινομένου (είναι νωρίς ακόμα) ή όπως άλλως τέλος πάντων θέλετε, πείτε το. Οι «τρικολόρ» έκαναν θραύση στο Μουντιάλ του 2018, έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής και χωρίς να το σκέφτονται φυσικά τότε, έβαλαν τις βάσεις για το θέμα μας.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ, το παιδί-θαύμα του γαλλικού ποδοσφαίρου ήταν ανάμεσα σε εκείνους που σήκωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο (καταγράφοντας και πολλά ακόμα ατομικά επιτεύγματα εκείνη τη χρονιά), ενώ ένα καλοκαίρι νωρίτερα είχε μετακομίσει στο Παρίσι. Βέβαια, όσο πανηγύριζε με τους συμπαίκτες του την πρώτη θέση στη Ρωσία άνηκε ακόμα στη Μονακό (ήταν δανεικός την πρώτη χρονιά στην Παρί) ωστόσο το ζητούμενο ήταν ότι με το πέρας της εναρκτήριας σεζόν του στην πρωτεύουσα, χρίστηκε και πρωταθλητής κόσμου.
Kylian-Mbappe-PSG-PC-Doha.jpg

Απομένει λοιπόν κάτι λιγότερο από δύο ημέρες για να φανεί κατά πόσο ο Λιονέλ Μέσι θα οδηγήσει την Αργεντινή στο... πάνθεον. Η προσμονή είναι τεράστια και ο αντίπαλος ισχυρότατος και κάτοχος του τροπαίου. Συνεπώς ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Παρόλα αυτά, αν το σύνολο του Σκαλόνι τα καταφέρει, ένα τρίτο… λιθαράκι θα μπει στο θεώρημα και δεν είναι διόλου απίθανό, το καλοκαίρι του 2025, ένας Βραζιλιάνος σουπερ σταρ της τότε εποχής ή Βρετανός, να επιδιώξει τη μετακόμισή του στο Παρίσι μήπως και αποδειχθεί… γούρικη.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης