Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ 2022: Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ θα είναι ο «άρχοντας» του τελικού!

Μουντιάλ 2022: Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ θα είναι ο «άρχοντας» του τελικού!
Η FIFA έκανε γνωστο το όνομα του ανθρώπου που θα σφυρίξει το μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία, με τον Πολωνό Σιμόν Μαρτσίνιακ να είναι ο εκλεκτός.
Τρεις μέρες παρά τρεις ώρες πριν τη σέντρα του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ του 2022 ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία και η FIFA έκανε γνωστό το όνομα του διαιτητή που θα αναλάβει την ομαλή διεξαγωγή του. Αυτός δεν είναι άλλος από τον γνωστό και μη εξαιρετέο στο ελληνικό κοινό, Σίμον Μαρτσίνιακ.

Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν η Παγκόσμια Ομοσπονδία του Ποδοσφαίρου έδωσε το χρίσμα στον 41χρονο, για τον οποίο φυσικά το σπουδαίο ραντεβού της Κυριακής (18/12, 17:00) θα αποτελέσει το πιο σημαντικό στην καριέρα του. Το μεγαλύτερο παράσημό του έως τώρα, αποτελεί ο τελικός του ευρωπαϊκού Super Cup μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο πίσω στο 2018.

Το εξής ενδιαφέρον είναι ότι οι φιναλίστ του τελικού έχουν βρει στο δρόμο τους τον Μαρτσίνιακ στο τρέχον τουρνουά. Για τη μεν «αλμπισελέστε», σφύριξε το πρώτο της νοκ-αουτ ματς κόντρα στην Αυστραλία ενώ για τους δε «τρικολόρ», ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης στη νίκη με 2-1 επί της Δανίας.

Φυσικά πρόκειται για έναν ρέφερι που ξυπνά... άσχημες μνήμες στους φίλους του Ολυμπιακού, μιας και ήταν ο «άρχων του αγώνα» σε εκείνη την ήττα στο Μολινό με 1-0, στη φάση των «16» του Europa League κόντρα στη Γουλβς, τη σεζόν 2019-20. Γνώριμος στο ελληνικό κοινό είναι και από ένα ντέρμπι Θεσσαλονίκης που είχε διεθύνει πριν δυο χρόνια (ΠΑΟΚ-Άρης 2-2).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης