Μουντιάλ 2022

Αργεντινή - Γαλλία: Κάθε τους συνάντηση κρίνει πολλά, αλλά για πρώτη φορά... τίτλο (video)

Αργεντινή - Γαλλία: Κάθε τους συνάντηση κρίνει πολλά, αλλά για πρώτη φορά... τίτλο (video)
Αργεντινή και Γαλλία ετοιμάζονται για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και το BN Sports σας παρουσιάζει τις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ πλησιάζει στο τέλος του, μιας και Αργεντινή και Γαλλία πήραν το «χρυσό εισιτήριο» για τον τελικό της Κυριακής (18/12) στο «Lusail Iconic Stadium». Ένα παιχνίδι στο οποίο οι «τρικολόρ» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο για δεύτερη σερί φορά, ενώ η «Αλμπισελέστε» θέλει να το πετύχει για τρίτη φορά και πρώτη με τον Λιονέλ Μέσι.

Ένα ζευγάρι το οποίο έχει βρεθεί σε τελική φάση Μουντιάλ τρεις φορές, ενώ έχουν παίξει και δύο φιλικά. Από τις πέντε συναντήσεις τους, η Αργεντινή μετράει τέσσερις νίκες ενώ η Γαλλία μόλις μία. Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά. 

Η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, ήταν τον Ιούλιο του 1930 για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ουρουγουάης. Η Αργεντινή, είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη με 1-0, χάρις σε γκολ του Λουίς Μόντι στο 81'.

Η επόμενη φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες, ήταν 48 χρόνια (1978) μετά και πάλι σε Μουντιάλ και συγκεκριμένα στην Αργεντινή. Εκεί η «Αλμπισελέστε» (που έφτασε και μέχρι την κατάκτηση), είχε επικρατήσει με 2-1, χάρις σε γκολ του Πασαρέλα στο 45' και του Λεοπόλντο Λούκε στο 73'. Οι «μπλε» είχαν ισοφαρίσει με τον Μισέλ Πλατινί στο 60'.

Πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να αναμετρηθούν ξανά μαζί οι δύο ομάδες και τα ματς που ακολούθησαν δεν είχαν κάποιο ενδιαφέρον, μιας και ήταν φιλικά. Ένα το 2007, με την Αργεντινή να επικρατεί 1-0 και ένα το 2009, με τους Λατινοαμερικάνους να κερδίζουν 2-0.

Η τελευταία τους συνάντηση ήταν στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο (Ρωσία) και τη φάση των «16». Σε ένα φανταστικό ματς, η Γαλλία κατάφερε να πάρει τη νίκη με 4-3 (Γκριεζμάν 13', Παβάρντ 57', Εμπαπέ 64' + 68') και πανηγύρισε ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην «Αλμπισελέστε» για πρώτη φορά. Υπενθυμίζουμε ότι εκείνη τη χρονιά, η Γαλλία είχε φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου, κάτι που θέλει να κάνει και φέτος.



Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης