Μουντιάλ 2022

Ούτε ο Ζιντάν, ούτε ο Ανρί, ούτε ο Εμπαπέ: Σε ημιτελικά Μουντιάλ, «καθαρίζουν» οι αμυντικοί της Γαλλίας! (video)

Ούτε ο Ζιντάν, ούτε ο Ανρί, ούτε ο Εμπαπέ: Σε ημιτελικά Μουντιάλ, «καθαρίζουν» οι αμυντικοί της Γαλλίας! (video)
Η Γαλλία έδωσε συνέχεια σε ένα απίστευτο σερί 25 αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και στην «παράδοση» που έχουν... χτίσει οι αμυντικοί της στη φάση των ημιτελικών!
Οι παραδόσεις υπάρχουν για να «σπάνε», σύμφωνα με το λαϊκό ρητό. Στην περίπτωση της Γαλλίας, όμως, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ισχύει!

Το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν απέκλεισε κάθε περιθώριο έκπληξης κόντρα στο Μαρόκο (14/12, 2-0). Κυνικά κι αθόρυβα, όπως σε όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, νίκησε για 25ο παιχνίδι που προηγείται στο ημίχρονο και «τσέκαρε» το εισιτήριό του για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (18/12, 17:00) απέναντι στην Αργεντινή και τον Λιονέλ Μέσι.
Εκεί, όπου θα έχει την ευκαιρία να γίνει η μόλις τρίτη χώρα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία υπερασπίζεται τον τίτλο της, κάνοντας το back-to-back, μετά την Ιταλία (1934, 1938) και τη Βραζιλία (1958, 1962).

Πριν «κλείσει» θέση στο μεγάλο ραντεβού, όμως, χρειάστηκε τη συμβολή του Τεό Ερναντέζ. Για πολλούς, ήταν ένας απρόσμενος σκόρερ. Για τη Γαλλία, όμως, όχι! Ειδικά εφόσον σκόραρε στα ημιτελικά!

 
Ο 25χρονος αριστερός μπακ της Μίλαν έδωσε συνέχεια στην παράδοση που θέλει τα γκολ της Γαλλίας σε ημιτελικούς Μουντιάλ, να προέρχονται από αμυντικούς!

Πιο συγκεκριμένα, τα 4 από τα τελευταία 6 γκολ, τα σημείωσαν ο Λιλιάν Τουράμ (δύο κόντρα στην Κροατία το 1998), ο Σαμουέλ Ουμτιτί (ένα κόντρα στο Βέλγιο το 2018) κι ο Τεό Ερναντέζ (ένα κόντρα στο Μαρόκο).
Το ποσοστό, μέχρι να σκοράρει ο Κόλο Μουανί «κλειδώνοντας» τη νίκη της Γαλλίας, στεκόταν στο 80%! Ασύλληπτο...

Πάντως, εύσημα αξίζουν γενικότερα στην αμυντική γραμμή της Γαλλίας. Στο πιο κρίσιμο ματς της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα, για πρώτη φορά, δίνοντας τέλος σε ένα σερί πέντε παιχνιδιών, όπου μάζευε την μπάλα από τα δίχτυα της μία φορά. Κάτι που ο «αρχιτέκτονας» των «μπλε», Ντιντιέ Ντεσάν, σίγουρα θα ήθελε να δει να... επαναλαμβάνεται στον τελικό απέναντι στην Αργεντινή.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης