Μουντιάλ 2022

Μαρόκο: Να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, αλλά και την… κατάρα του 6ου ομίλου! (video)

Μαρόκο: Να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, αλλά και την… κατάρα του 6ου ομίλου! (video)

Το Μαρόκο ονειρεύεται να γίνει η πρώτη αφρικανική χώρα που θα κατακτήσει το Μουντιάλ. Για να συμβεί αυτό βέβαια, θα πρέπει αρχικά να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλλίας στον ημιτελικό και στη συνέχεια αυτό του Μέσι στον τελικό. Ωστόσο, υπάρχει και κάτι ακόμη που πρέπει να κοντράρουν οι παίκτες του Ρεγκραγκί, κι αυτό είναι η «κατάρα του 6ου ομίλου».

Σχετικά Άρθρα

Το Μαρόκο ζει ιστορικές στιγμές. Το βράδυ της Τετάρτης (14/12) το σύνολο του Ουαλίντ Ρεγκραγκί πρόκειται να παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Αλ Μπάιτ», απέναντι στη Γαλλία, για το δεύτερο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρόκειται για το πρώτο αφρικανικό έθνος που φτάνει στην τετράδα ενός Μουντιάλ και ανεξάρτητα από την έκβαση του αγώνα, πρόκειται για ένα ξεχωριστό επίτευγμα.

 Τα «λιοντάρια του Άτλαντα» ωστόσο έχουν πίστη στις ικανότητές τους. Και πως να μην έχουν δηλαδή, όταν σε πέντε ματς σε τελική φάση Μουντιάλ έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ, κι αυτό ήταν… αυτογκόλ. Στα νοκ-άουτ μάλιστα απέκλεισαν κατά σειρά Ισπανία (3-0 στα πέναλτι) και Πορτογαλία (1-0), με την ελπίδα ότι θα αποκλείσουν και 3η… Μεσογειακή ομάδα σε αυτή τη διοργάνωση.

Το έργο των Μαροκινών απέναντι στους Γάλλους φυσικά και είναι δύσκολο, ίσως κατά πολύ περισσότερο, από ό,τι ήταν κόντρα στους Ίβηρες. Κανείς όμως δεν μπορείς να τους σταματήσει από το να ονειρεύονται να φτάσουν ως και την… κατάκτηση του Μουντιάλ!

Βέβαια, στο όλο «παραμύθι» του Μαρόκου, υπάρχει ένας… δράκος, μια κατάρα που πρέπει να ξορκίσει και ακούει στο όνομα «6ος όμιλος». Συγκεκριμένα, καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να σηκώσει τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ βρισκόταν στον 6ο όμιλο στο ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Το 1982 όταν και οι ομάδες αυξήθηκαν σε 24, στον 6ο όμιλο ήταν η Βραζιλία και η Σοβιετική Ένωση, όμως αποκλείστηκαν στην αμέσως επόμενη φάση. Στη συνέχεια και τις διοργανώσεις του 1986 και του 1990 ήταν η Αγγλία. Το 1994 η Ολλανδία, το 1998 η Γερμανία, το 2002 η Αργεντινή αλλά και η Αγγλία, το 2006 η Βραζιλία, το 2010 η Ιταλία. Το  2014 ήταν η Αργεντινή, η οποία μάλιστα κατάφερε να φτάσει στον τελικό, η μοναδική χώρα από τον 6ο όμιλο που φτάνει τόσο κοντά στην… πηγή, όμως και πάλι δεν «ήπιε νερό». Στο τελευταίο Παγκόσμιο, στο συγκεκριμένο όμιλο ήταν η Γερμανία η οποία τερμάτισε τελευταία στο γκρουπ, ενώ Σουηδία και Μεξικό αποκλείστηκαν στα νοκ-άουτ

Φέτος, στο έκτο γκρουπ ήταν ένα εκ των φαβορί για να φτάσουν μακριά στο Μουντιάλ. Το Βέλγιο ωστόσο όχι μόνο δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες αλλά αποκλείστηκε πρόωρα. Παρόλα αυτά, οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στα νοκ-άουτ, Μαρόκο και Κροατία κατόρθωσαν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και να φτάσουν ως τα ημιτελικά.

Η Κροατία βίωσε με τον πλέον άσχημο τρόπο το «μεγαλείο» του Λιονέλ Μέσι και θα διεκδικήσει την 3η θέση του κόσμου στον μικρό τελικό. Ωστόσο, την στιγμή που γράφεται το παρών κείμενο, μονάχα το Μαρόκο είναι ακόμη «ζωντανό» και αποτελεί τη μοναδική ελπίδα για να σπάσει η κατάρα του 6ου ομίλου στο Κατάρ. Αλλιώς, θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2026 μήπως βρεθεί τρόπος να λυθούν τα… μάγια.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης