Μουντιάλ 2022

Λιονέλ Μέσι: Ένα μόνο βήμα πριν την «θέωση», μία ανάσα από ένα ακόμα… θρυλικό ρεκόρ! (video)

Λιονέλ Μέσι: Ένα μόνο βήμα πριν την «θέωση», μία ανάσα από ένα ακόμα… θρυλικό ρεκόρ! (video)

Η Αργεντινή κατάφερε και ξεπέρασε το εμπόδιο ΚΑΙ της Κροατίας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και πλέον βρίσκεται μόνο ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Λιονέλ Μέσι έχει πάρει από το χέρι την αγαπημένη του «αλμπισελέστε» και είναι πανέτοιμος να καταρρίψει ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ!

Σχετικά Άρθρα

Ένας αγώνας ακόμα, ένα βήμα μακριά από το όνειρο, μία ανάσα πλέον από την «θέωση»… Ο Λιονέλ Μέσι, στο τελευταίο του τανγκό με την εθνική ομάδα της Αργεντινής έχει βάλει σκοπό να φτάσει μέχρι το τέρμα της διαδρομής και να κατακτήσει το μόνο που λείπει από την τεράστια καριέρα του, την κορυφή του κόσμου με την «αλμπισελέστε»!

Ο 35χρονος σούπερ σταρ ήταν για ακόμη μία φορά στο φετινό Μουντιάλ απόλυτα κομβικός για την ομάδα του, καθώς με ένα γκολ, το πέμπτο στο τουρνουά αλλά και μία ασίστ, την τρίτη φέτος, πήρε από το χέρι την Αργεντινή, ξεπέρασε και το εμπόδιο της Κροατίας και την έστειλε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου για έκτη φορά στην ιστορία της!

Ο Μέσι έγραψε ιστορία, τι πιο σύνηθες θα έλεγε κανείς,  μιας και έφτασε τα 11 συνολικά γκολ με το εθνόσημο στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη. Ο αριθμός αυτός τον βάζει στην πρώτη θέση των κορυφαίων σκόρερ της χώρας του, ξεπερνώντας τον τεράστιο Γκάμπριελ Μπατιστούτα που είχε 10.

Πέρα όμως από αυτό το αν μη τι άλλο φοβερό ρεκόρ, ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται προ των πυλών από ένα ακόμα εξίσου τεράστιο! Με το γκολ και την ασίστ που σημείωσε ο «Λίο» κόντρα στους Κροάτες, έφτασε τα 19 σε άθροισμα, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Μίροσλαβ Κλόζε, του Ρονάλντο και του μεγάλου Γκερντ Mίλερ! Πιο συγκεκριμένα, ο μικρόσωμος «μάγος» έχει 11 γκολ και 9 ασίστ σε αυτά τα πέντε Μουντιάλ στα οποία έχει πάρει μέρος.


Και οι τρεις σπουδαίοι άσοι του παρελθόντος, κατάφεραν να συμμετέχουν σε συνολικά 19 γκολ στις παρουσίες τους σε Παγκόσμια Κύπελλα, με τον Λιονέλ Μέσι να μπαίνει σε αυτό το «κλειστό» κλαμπ και μάλιστα να έχει την ευκαιρία στον τελικό της Κυριακής (18/12) να ξεπεράσει τους προαναφερθέντες και να σπάσει ένα ακόμα αξεπέραστο ρεκόρ!

Αναλυτικά τα γκολ και οι ασίστ του Αργεντινού στα πέντε Παγκόσμια Κύπελλα που έχει πάρει μέρος:

2022: Πέντε γκολ, τρεις ασίστ

2018: Ένα γκολ, δύο ασίστ

2014: Τέσσερα γκολ, μία ασίστ

2010: Μία ασίστ

2006: Ένα γκολ, μία ασίστ





Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης