Μουντιάλ 2022

Αργεντινή - Κροατία 3-0: Ο Μεσί(ας) ήρθε και θέλει να το πάρει! (video)

Αργεντινή - Κροατία 3-0: Ο Μεσί(ας) ήρθε και θέλει να το πάρει! (video)

Πιο εύκολα απ’ότι περιμένε, η Αργεντινή ξεπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες το εμπόδιο της Κροατίας, επικρατώντας με 3-0 και με οδηγό τον «ιστορικό» Λιονέλ Μέσι πέρασε στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου για έκτη φορά στην ιστορία της!

Χωρίς να νιώσει την παραμικρή αντίσταση από την Κροατία, η Αργεντινή πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ, επικρατώντας εύκολα με 3-0 της «χρβάτσκα». Κομβικός και… ιστορικός ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σκόραρε και σε αυτό το ματς, έφτασε τα πέντε στο φετινό τουρνουά και τα 11 συνολικά με την φανέλα της «αλμπισελέστε» σε Παγκόσμια Κύπελλα! Κάπως έτσι ξεπέρασε τον Γκάμπριελ Μπατιστούτα και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της χώρας του στη μεγάλη διοργάνωση!

Η Αργεντινή ξεκίνησε τον αγώνα δίνοντας χώρο στους Κροάτες, δίνοντάς τους την μπάλα έτσι ώστε να τους ωθήσουν να βγουν από την άμυνά τους. Το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης πέρασε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο μέχρι να έρθει η φάση του 32ου λεπτού.

Ο Άλβαρες έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, πλάσαρε αδύναμα τον Λιβάκοβιτς ο οποίος δεν πρόλαβε να... φρενάρει με αποτέλεσμα να ανατρέψει τον φορ της Αργεντινής, με τον διαιτητή Ορσάτο να σφυρίζει την παράβαση και να δίνει πέναλτι! Την εκτέλεση φυσικά ανέλαβε ο Λιονέλ Μέσι,  ο οποίος απέναντι στον «μετρ» Λιβάκοβιτς ήταν εύστοχος, βάζοντας μπροστά στο σκορ την «αλμπισελέστε»! Με αυτό το γκολ μάλιστα ο 35χρονος GOAT έγινε ο πρώτος σκόρερ της χώρας του σε Παγκόσμια Κύπελλα, φτάνοντας τα 11 συνολικά!


Πριν καλά καλά συνέλθουν οι Κροάτες από το γκολ του Μέσι, πέντε λεπτά αργότερα, στο 39’ ο Χούλιαν Άλβαρες θα χτυπήσει και πάλι δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του! Η Αργεντινή βγήκε πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Μέσι να τσιμπά προ του Μπρόζοβιτς και τον Άλβαρες να κάνει κούρσα 60 μέτρων, να παίρνει τρεις κόντρες και να σκοράρει με κοντινό πλασέ για το 2-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.


Το επιθετικό κρεσέντο της ομάδας του Λιονέλ Σκαλόνι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους Κροάτες να μην θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων αγώνων στη διοργάνωση. Στο 58' οι Λατίνοι θα φτάσουν κοντά σε τρίτο τέρμα όταν έπειτα από τρομερό ένα-δύο του Μέσι με τον Έντσο, ο πρώτος κάνει το τελείωμα από δύσκολη γωνία αλλά ο Λιβάκοβιτς είχε καλή θέση και έδιωξε.

Οι Κροάτες προσπάθησαν να απαντήσουν στο 62' χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να νικήσουν τον Ντίμπου Μαρτίνες.

Αυτό που δεν ήρθε όμως στο 58΄ήρθε στο 69' για την «αλμπισελέστε»! Μετά από μία απίθανη ατομική ενέργεια του Μέσι, ο 35χρονος σούπερ σταρ έδωσε στον Άλβαρες και εκείνος με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 3-0!


Κάπως έτσι «έσβησαν» και οι όποιες ελπίδες είχαν οι παίκτες του Ντάλιτς για κάποια ανατροπή, με τα τελευταία 20 λεπτά στο παιχνίδι να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και την παρέα του Μέσι να φτάνει πλέον ένα μονάχα βήμα μακριά από το πολυπόθητο τρόπαιο!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα (86΄Φόιθ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Παρέδες (62΄Μαρτίνες), Φερνάντες, Ντε Πολ (74΄Παλάσιος), Μακ Άλιστερ (86΄Κορέα), Μέσι, Άλβαρες (74΄Ντιμπάλα)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (46΄Όρσιτς), Μπρόζοβιτς (50΄Πέτκοβιτς), Κόβασιτς, Μόντριτς (81΄Μάγιερ), Πάσαλιτς (46΄Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κράμαριτς (72΄Λιβάγια)


Η φώτο του αγώνα:

Η αξία του ηττημένου δίνει αξία στο νικητή λένε και η φωτογραφία του αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Ο Λιονέλ Μέσι είχε απέναντί του έναν αντίστοιχο «μάγο» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και σαν τέτοιον τον αντιμετώπισε, σαν ισάξιο. Ο Λούκα Μόντριτς στην τελευταία του παράσταση σε μεγάλη διοργάνωση, έφτασε μία «ανάσα» από ακόμα έναν άθλο με την Κροατία και μπορεί να μην τα κατάφερε αλλά το χειροκρότημα όλων στο τέλος είναι αυτό που μένει...

Fj4WBBqXEAMVnG8.jpg

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης