Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ 2022: Οι προπονητές που έχουν κουνήσει ήδη... μαντήλι!

Μουντιάλ 2022: Οι προπονητές που έχουν κουνήσει ήδη... μαντήλι!
Το BN Sports σας παρουσιάζει τους προπονητές που αποχώρησαν από τις ομάδες τους, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, έχει μπει στην τελική ευθεία του καθώς έχουν μείνει μόνο τα ημιτελικά και ο μικρός και μεγάλος τελικός. Από τις 32 ομάδες που ξεκίνησαν, δεν είναι λίγες αυτές που ήδη έχουν συμφωνήσει με νέο προπονητή ή θα αναζητήσουν κάποιον για να αναλάβει τη θέση.

Συνολικά εφτά εθνικές είδαν τον προπονητή τους να αποχωρεί μετά το Μουντιάλ.

1) Τίτε (Βραζιλία)

Μετά από έξι χρόνια στον πάγκο της Βραζιλίας, ο Τίτε αποφάσισε να αποχωρήσει. Ο ίδιος μίλησε για αυτή του την απόφαση και τόνισε πως το είχε αποφασίσει εδώ και 1.5 χρόνο ότι θα αποχωρήσει μετά του Μουντιάλ του Κατάρ.

Συνολικά έχει κάτσει στον πάγκο της «Σελεσάο» σε 81 παιχνίδια με απολογισμό 61 νίκες, 13 ισοπαλίες και 7 ήττες.


2) Λουίς Ενρίκε (Ισπανία)

Μετά τον αποκλεισμό της Ισπανίας από το Μαρόκο, ο Λουίς Ενρίκε γνώρισε την απόλυση. ο Ενρίκε οδήγησε τους «φούριας ρόχας» σε δύο Final Four του Nations League ενώ έφτασε και μέχρι τα ημιτελικά του Euro 2020, με τη θητεία να μην θεωρείται πετυχημένη από τη στιγμή που δεν κέρδισε κάποιο τρόπαιο.

Η δεύτερη θητεία του στην Ισπανία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019. Κάθισε στον πάγκο της Ισπανίας για 39 παιχνίδια και είχε απολογισμό 20 νίκες, 11 ισοπαλίες και 7 ήττες.


Ήδη έχει γίνει γνωστός ο διάδοχός του, ο οποίος ακούει στο όνομα Λουίς Ντε Λα Φουέντε.


3) Λουίς Φαν Χάαλ (Ολλανδία)

Μία κίνηση που περιμέναμε μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είχε γίνει γνωστό από πέρσι ότι με το που τελειώσουν οι υποχρεώσεις της Ολλανδίας στη διοργάνωση, θα καθίσει ξανά στον πάγκο των «Οράνιε» ο Κόυμαν και θα αποχωρήσει ο Φαν Χάαλ.

Η Ολλανδία γνώρισε τον αποκλεισμό στα προημιτελικά από την Αργεντινή στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Φαν Χάαλ, κάθισε στον πάγκο της ομάδα σε 20 παιχνίδια και είχε απολογισμό 14 νίκες και έξι ισοπαλίες (σε 90λεπτο).


4) Τάτα Μαρτίνο (Μεξικό)

Ο Τάτα Μαρτίνο προανήγγειλε την αποχώρησή του από το Μεξικό, μετά το παιχνίδι με τη Σαουδική Αραβία για τους ομίλους. Το Μεξικό δεν κατάφερε να προκριθεί στα νοκ άουτ, με τον ίδιο να αναφέρει μετά το ματς ότι «Το συμβόλαιό μου «Το συμβόλαιό μου τελείωσε μόλις ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά».

Ο Μαρτίνο ήταν στον πάγκο της ομάδας από τον Ιανουάριο του 2019 και οδήγησε το Μεξικό σε 66 αναμετρήσεις. Ο απολογισμός του είναι 42 νίκες, 12 ισοπαλίες και 12 ήττες.


5) Ότο Άντο (Γκάνα)

Η Γκάνα αν και έδειξε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο Μουντιάλ, δεν κατάφερε να περάσει στη νοκ άουτ φάση. Αυτό οδήγησε στην απόλυση του Ότο Άντο, ο οποίος κάθισε στον πάγκο της Γκάνας για 10 μήνες. Στα 12 παιχνίδια που ήταν προπονητής των Αφρικανών, μέτρησε 5 νίκες, 4 ήττες και 3 ισοπαλίες.


6) Πάουλο Μπέντο (Νότια Κορέα)

Ο Πάουλο Μπέντο οδήγησε με επιτυχία τη Νότια Κορέα μέχρι τους «16» του Μουντιάλ, σε μία ιστορική πορεία για τη χώρα. Ο ίδιος μετά την ήττα από τη Βραζιλία, ανακοίνωσε την αποχώρησή του, λέγοντας πως ήταν μία απόφαση που είχε πάρει καιρό.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού ήταν στο «τιμόνι» της Κορέας από τον Αύγουστο του 2018 και κάθισε στον πάγκο της για 57 παιχνίδια.

Ο απολογισμός του είναι 35 νίκες, 13 ισοπαλίες και 9 ήττες.


7) Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (Βέλγιο)

Από τον Αύγουστο του 2017 ήταν στον πάγκο του Βελγίου ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, όμως ο ίδιος μετά το Μουντιάλ του Κατάρ αποφάσισε να ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τους «Κόκκινους διαβόλους».

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 οδήγησε την ομάδα του στους «4» και είχε την ευκαιρία να προπονήσει τη «χρυσή γενιά» της χώρας, όμως δεν κατάφερε να πάρει κάποιο τρόπαιο.

Ήταν στον πάγκο της ομάδας για 79 παιχνίδια, με απολογισμό 58 νίκες, 11 ισοπαλίες και 10 ήττες.

8) Φερνάντο Σάντος (Πορτογαλία)

Έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια, οι Ίβηρες έλυσαν κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Φερνάντο Σάντος, λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από το Μαρόκο στα ημιτελικά του Μουντιάλ του Κατάρ και το... σούσουρο που δημιουργήθηκε, αφήνοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πάγκο.

Highlight της παρουσίας του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του αποτελεί φυσικά η κατάκτηση του Euro 2016 και έπειτα το Nations League το 2019.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης