Μουντιάλ 2022

Δεν θα μάθουμε ποτέ γιατί ο Σάουθγκεϊτ πέρασε τον… MVP, Μπουκάγιο Σάκα, εκτός ματς!

Δεν θα μάθουμε ποτέ γιατί ο Σάουθγκεϊτ πέρασε τον… MVP, Μπουκάγιο Σάκα, εκτός ματς!

Να θυμάστε αυτό το όνομα. Να μην ξεχνάτε ποτέ τον Μπουκάγιο Σάκα. Τον καλύτερο παίκτη της Αγγλίας απέναντι στην Γαλλία. Έναν 21χρονο που αγωνίζεται σαν… έμπειρος και αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου για κάθε άμυνα. Έναν μικρό που… μεγάλωσε απότομα. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Είναι ο ίδιος που με το χαμένο του πέναλτι, έδωσε τέλος στον τελικό απέναντι στην Ιταλία, στο Wembley!

Είναι βγαλμένη από παραμύθι η ιστορία του Μπουκάγιο Σάκα με την εθνική Αγγλίας. Ένα παραμύθι που ξεκίνησε άσχημα, που είχε δυσκολίες και… δράκους στην αρχή του, αλλά εν τέλει, φαίνεται πως θα έχει happy - end. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, αλλά αν ο παίκτης της Άρσεναλ μείνει υγιής, τότε δεδομένα έχουμε μπροστά μας τον μελλοντικό ηγέτη των «τριών Λιονταριών», μαζί με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Ένας κανονικός εξτρέμ. Ένας παίκτης που θέλει να παίρνει την μπάλα, δεν φοβάται να πάει στο ένας εναντίον ενός και μπορεί να διαχειριστεί μία κατάσταση, στην οποία δύο και τρεις αντίπαλοι, θα τον πλησιάσουν για να του αποσπάσουν την κατοχή της μπάλας.

Επί της ουσίας, αυτό συνέβη με τον Μπουκάγιο Σάκα, στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Γαλλία. Είχε 42 επαφές με την μπάλα, πάτησε περισσότερο από κάθε άλλον στην αντίπαλη περιοχή, κέρδισε 4 φάουλ (κανείς πιο πολλά), έκανε τρεις αναχαιτίσεις, δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες, κατέγραψε μία τελική προσπάθεια και κέρδισε το πέναλτι, από το οποίο η Αγγλία βρήκε γκολ ισοφάρισης.

Κανείς δεν θα καταλάβει ποτέ, πώς γίνεται ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να αποφάσισε να περάσει αυτόν εκτός, για να μπει στο ματς ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Ένας παίκτης που πέραν του γεγονότος πως δεν βρίσκεται σε εφάμιλλο αγωνιστικό επίπεδο με τον Σάκα, δεν ήταν καν έτοιμος.

Ο Σάκα αντικαταστάθηκε, η Αγγλία έχασε τη μόνιμη πηγή κινδύνου της για την εστία της Γαλλίας, οι «τρικολόρ» ηρέμησαν και το 2-1 προέκυψε πολύ πιο εύκολα εν τέλει, από ό,τι αναδεικνύει το τελικό σκορ.

Δεν θα μάθουμε ποτέ τι σκεφτόταν ο Σάουθγκεϊτ και γιατί αντικαταστάθηκε. Αλλά το συμπέρασμα από τον αποκλεισμό των Άγγλων από την συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πρέπει να είναι ένα! Το μέλλον τους ανήκει και ο Μπουκάγιο Σάκα μπορεί να τους το εξασφαλίσει!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης