Μουντιάλ 2022

Και όμως, ο Βέγκχορστ το έχει ξανακάνει! (video)

Και όμως, ο Βέγκχορστ το έχει ξανακάνει! (video)

Τα δύο γκολ του Βάουτ Βέγκχορστ οδήγησαν το παιχνίδι της Ολλανδίας με την Αργεντινή στην παράταση, αλλά τελικά δεν ήταν αρκετά για να δώσουν την πρόκριση στους «οράνιε», γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στa πέναλτι. Μπορεί το δεύτερο τέρμα του 30χρονου επιθετικού να προήλθε από μία πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ, ωστόσο αν ανατρέξει κανείς στο… κοντινό παρελθόν, θα δει ότι έχει ξανακάνει κάτι παρόμοιο με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ!

Σχετικά Άρθρα

Περίσσεια ψυχραιμία και πανέξυπνη εκτέλεση ή ακόμα ένα καλοδουλεμένο σχέδιο στις προπονήσεις; Το δεύτερο γκολ της Ολλανδίας όπως φαίνεται, μάλλον αποτέλεσε έναν συνδυασμό των δύο παραπάνω! Ο Βάουτ Βέγκχορστ πέρασε ως αλλαγή για την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ στον προημιτελικό με την Αργεντινή και με τα δύο γκολ που σημείωσε στο 83’ και στο 90+11’, έκανε το 2-2 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Μπορεί τελικά οι «οράνιε» να αποκλείστηκαν στη διαδικασία των πέναλτι από την παρέα του Λιονέλ Μέσι (3-4), όμως το δεύτερο γκολ του 30χρονου επιθετικού της Μπεσίκτας (ως δανεικός από την Μπέρνλι) θα μνημονεύεται για αρκετά χρόνια ακόμα. Τόσο γιατί σημειώθηκε στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας, αλλά πολύ περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε.

Οι Ολλανδοί, στην τελευταία φάση του αγώνα και παρά το γεγονός ότι διακυβευόταν η συνέχειά τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έδειξαν απίστευτη ψυχραιμία, πραγματοποιώντας μία από τις εξυπνότερες εκτελέσεις φάουλ που θα μπορούσαν να κάνουν. Από το ύψος της περιοχής, ο Κόπμαϊνερς έκανε την πάσα στον Βέγκχορστ στην καρδιά της άμυνας της Αργεντινής, πιάνοντάς την απροετοίμαστη. Μέχρι να συνειδητοποιήσει η ομάδα του Σκαλόνι τι είχε συμβεί, ο Ολλανδός είχε γυρίσει ήδη μέτωπο στην εστία, γράφοντας το 2-2.


Όσο εντυπωσιακό και αν ακούγεται αυτό, όμως, ίσως τελικά δεν αποτέλεσε «έμπνευση» της στιγμής! Το 2020, όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Bundesliga και την Βόλφσμπουργκ, ο Βέγκχορστ είχε πετύχει ένα, σχεδόν, πανομοιότυπο τέρμα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Ό,τι και αν ισχύει πάντως, είναι δύσκολο κάποιος να μη θαυμάσει την εξαιρετική δημιουργία των «οράνιε», οι οποίοι σε ένα τόσο κομβικό σημείο, είχαν το «καθαρό» μυαλό ώστε να πράξουν το απλό. Γιατί όπως έλεγε και ο ποδοσφαιρικός θρύλος της χώρας, Γιόχαν Κρόιφ, «το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, αλλά το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το δυσκολότερο πράγμα που υπάρχει»!

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης