Μουντιάλ 2022

Ολλανδία – Αργεντινή 2-2 (3-4 πεν.): Έπαιξε με την φωτιά αλλά στο τέλος ο Μαρτίνες... μίλησε και την έστειλε στους «4»! (video)

Ολλανδία – Αργεντινή 2-2 (3-4 πεν.): Έπαιξε με την φωτιά αλλά στο τέλος ο Μαρτίνες... μίλησε και την έστειλε στους «4»! (video)

Στο πιο συγκλονιστικό ματς μέχρι τώρα στο Μουντιάλ, Αργεντινή και Ολλανδία τα έδωσαν όλα για να βρεθούν στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την λύση να έρχεται εν τέλει στα πέναλτι και τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να στέλνει την «αλμπισελέστε» στα ημιτελικά!

Η Αργεντινή ήταν καλύτερη της Ολλανδίας, σχεδόν σε όλο το ματς όμως την κρίσιμη στιγμή οι παίκτες του Σκαλόνι… σκάλωσαν και οι «οράνιε» με μία «μυθική» αντεπίθεση κατάφεραν και ισοφάρισαν σε 2-2 και έστειλαν το ματς στην παράταση! Τελικά, η πρόκριση κρίθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, με τον Μαρτίνες να είναι εκπληκτικός και στέλνει την «αλμπισελέστε» στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την Αργεντινή όμως να είναι ανώτερη στα σημεία. Μόλις στο 5ο λεπτό οι Λατίνοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν ο Άλβαρες έκανε το γύρισμα, σε πρώτο χρόνο οι Ολλανδοί έδιωξαν, με την μπάλα να πηγαίνει στον Φερνάντες και να κάνει το σουτ χωρίς επιτυχία.

Οι «οράνιε» απάντησαν στο 16’ με τον Ντάμφρις να κάνει επικίνδυνη σέντρα όμως δεν βρέθηκε κανείς συμπαίκτης του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 35’ ήταν η στιγμή που μίλησε ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός «μύθος» με μία «άρρωστη» κάθετη πάσα τρύπησε την άμυνα της Ολλανδίας, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μολίνα, ο οποίος με άψογο πλασέ εκτέλεσε τον Νόπερτ για το 1-0 της «αλμπισελέστε»!


Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον από το πρώτο κυρίως λόγω του συναρπαστικού φινάλε! Στο 63’ ο Μέσι έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 της Αργεντινής, με μία καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, ωστόσο η μπάλα για λίγο δεν του έκανε το χατίρι.

Ότι δεν κατάφερε ο Λίο στο 63’ το έκανε στο 73’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι! Ο Ντάμφρις έφαγε την ντρίμπλα από τον Ακούνια και τον ανέτρεψε, με τον ρέφερι Λαόθ να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα και τον Μέσι να γράφει τελικά το 2-0!

Δέκα λεπτά αργότερα, στο 83’ και ενώ όλα έδειχναν ότι η Αργεντινή θα έπαιρνε εύκολα την πρόκριση για τους «4», η Ολλανδία κόντρα στη ροή του αγώνα μείωσε σε 2-1! Μετά από σέντρα του Μπέργκχαους στην καρδιά της περιοχής, ο Βέγκχορστ έκανε τρομερή γυριστή κεφαλιά και νίκησε τον Μαρτίνες, μειώνοντας για τους «οράνιε»!


Το ματς στη συνέχεια έγινε ροντέο, με τους Ολλανδούς στην τελευταία φάση του αγώνα να καταφέρουν να φτάσουν σε «μυθική» ισοφάριση! Ο Κουπμάινερς με πανέξυπνη εκτέλεσε φάουλ έδωσε πάσα στον Βέγκχορστ, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά τον Μαρτίνες και έγραψε το 2-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι!


Στο έξτρα 30λεπτο, η Αργεντινή είχε μεγάλες ευκαιρίες να φτάσει εκ νέου στο προβάδισμα, δίχως όμως να το καταφέρει. Λαουτάρο Μαρτίνες (114’) και Φερνάντες (115’) έχασαν τεράστιες ευκαιρίες για να σκοράρουν και να γίνουν ήρωες της Αργεντινής. Στην τελευταία φάση της παράτασης, ο Έντσο Φερνάντες με ένα τρομερό σουτ θα τραντάξει το δεξί δοκάρι του Νόπερτ, μη μπορώντας να δώσει τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του και το ματς οδηγήθηκε εν τέλει στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. 


Στην ψυχοφθόρα διαδικασία, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες «μίλησε» στα δύσκολα, έπιασε δύο πέναλτι και έστειλε την ομάδα του Σκαλόνι στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ – Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ – Ντούμφρις, Ντε Ρουν (46’ Κουπμάινερς), Φ. Ντε Γιονγκ, Μπλιντ (64’ Λ. Ντε Γιονγκ) – Γκάκπο (113’ Λανγκ) – Ντεπάι (79’ Βέγκχορστ), Μπεργκβάιν (46’ Μπέργκχαους)

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες – Ρομέρο (78’ Πετσέλα), Οταμέντι, Λισάντρο Μαρτίνες (111’ Ντι Μαρία) – Μολίνα (106’ Μοντιέλ), Ντε Πολ (66’ Παρέδες), Φερνάντες, ΜακΆλιστερ, Ακούνια (78’ Ταλιαφίκο) – Μέσι, Άλβαρες (82’ Λαουτάρο Μαρτίνες)

 
Η φώτο του αγώνα:

Αργεντινή και Ολλανδία μας χάρισαν ένα συγκλονιστκό προημιτελικό, αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων. Στην εικόνα των πανηγυρισμών των παικτών του Σκαλόνι δίπλα από τους απογοητευμένους και εξαντλημένους Ολλανδούς κρύβεται όλο το συναίσθημα που μπορεί να προσφέρει το ποδόσφαιρο.

FjkXCSjWQAQThEF.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης