Μουντιάλ 2022

Λιονέλ Μέσι: Μία πρόκριση μακριά από το… απόλυτο ρεκόρ!

Λιονέλ Μέσι: Μία πρόκριση μακριά από το… απόλυτο ρεκόρ!

Ναι, το μέλλον της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο παίζεται αποκλειστικά απέναντι στην Ολλανδία, αλλά ο Λιονέλ Μέσι έχει έναν ακόμη λόγο να θέλει να πάρει την πρόκριση στον ημιτελικό του θεσμού. Ποιος είναι αυτός; Το γεγονός πως θα ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχών ενός ποδοσφαιριστή στην ιστορία του θεσμού και συγκεκριμένα, τις 25 εμφανίσεις του Ματέους!

Πριν από τέσσερις μέρες, στη μεγάλη πρόκριση της Αργεντινής επί της Αυστραλίας, ο Λιονέλ Μέσι πραγματοποίησε αναρίθμητα ρεκόρ. Σκόραρε για πρώτη φορά στην σε ματς νοκ – άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συμπλήρωσε 1000 ματς καριέρας, τα γιόρτασε με μεγαλειώδη πρόκριση και κατάφερε να ξεπεράσει τα γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα σε Μουντιάλ, όντας μόλις ένα πίσω από τον Μπουρουσάγκα.

Όλα αυτά έλαβαν χώρα στην εμφάνισή του απέναντι στους Αυστραλούς, με το τελικό 2-1 να συνδυάζεται με διάφορα ατομικά ρεκόρ, που πλέον όμως περνούν σε δεύτερη μοίρα. Ο λόγος; Διότι βρίσκεται μία… πρόκριση μακριά από το απόλυτο ρεκόρ!

Αυτό των συμμετοχών σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μιας και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει παρευρεθεί σε πέντε πλέον Μουντιάλ σε ολόκληρη την καριέρα του, αλλά όχι σε 24 ματς. Τόσες φορές έχει αγωνιστεί ο Λιονέλ Μέσι με την φανέλα της Αργεντινής στον θεσμό και αν αυτός καταφέρει να οδηγήσει σε πρόκριση την «αλμπισελέστε» απέναντι στην Ολλανδία, τότε δεδομένα θα ισοφαρίσει τον Λοτάρ Ματέους.

Προς το παρόν, έχει όσες και ο Μίροσλαβ Κλόζε (24) και μία περισσότερη από τον Πάολο Μαλντίνι. Ένα νέο ρεκόρ αναμένεται για τον Αργεντίνο μάγο. Μία πρόκριση στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα το επιβεβαιώσει…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης