Μουντιάλ 2022

Η Κροατία έχει... τερματίσει την πίστα «παράταση και πρόκριση»! (video)

Η Κροατία έχει... τερματίσει την πίστα «παράταση και πρόκριση»! (video)
Φοβερά πράγματα από τους Κροάτες που συνεχίζουν ακάθεκτοι τη «συνήθεια» να στέλνουν τα ματς σε... οριακές καταστάσεις και στο τέλος να βγαίνουν νικητές! 
Όσο «κυλούσαν» τα λεπτά στον προημιτελικό με τη Βραζιλία, άρχισε να... σιγοψυθιρίζεται. Το ιστορικό γκολ του Νεϊμάρ φάνηκε να «σπάει» την παράδοσή της, αλλά και πάλι, η Κροατία βρήκε τον τρόπο!

Κράτησε το 0-0 στην κανονική διάρκεια, ισοφάρισε παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης και στα πέναλτι, μίλησε ο «νόμος του Λιβάκοβιτς»! Ή μήπως ορθότερα, ο «νόμος της Κροατίας»;;;
Από τις επτά τελευταίες παρατάσεις σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η Κροατία «εμπλέκεται» στις πέντε και μετά την πρόκρισή της επί της Βραζιλίας, έχει απόλυτο βαθμό επιτυχίας!

Το έκανε στη φάση των «16» του Μουντιάλ του 2018 στα πέναλτι κόντρα στη Δανία, το επανέλαβε στους «8» απέναντι στη Ρωσία και στα ημιτελικά, «καθάρισε» την Αγγλία πριν κριθούν τα πάντα στη «ρώσικη ρουλέτα». Παρότι στον τελικό «λύγισε», με το τρόπαιο να καταλήγει στα χέρια της Γαλλίας, δεν άλλαξε συνήθειες στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ακολούθησε!

Στα γήπεδα του Κατάρ, «προσπέρασε» το εμπόδιο της Ιαπωνίας στους «16» και στα προημιτελικά απέναντι στη Βραζιλία, ο Λιβάκοβιτς ντύθηκε ξανά... σούπερμαν, «κατέβασε» ρολά και χάρισε μία μυθική πρόκριση στα ημιτελικά ενός Μουντιάλ, για 2η σερί διοργάνωση!

 
Καθώς φαίνεται, το 2018 παίζει σε... επανάληψη για την Κροατία, παρότι η «χρυσή γενιά» της, είναι γηραιότερη κατά τέσσερα χρόνια.

Πλέον, περιμένει τον αντίπαλό της στα ημιτελικά, που θα προκύψει από την αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Αργεντινή (09/12, 21:00). Όποιος εκ των δύο κι αν περάσει, όμως, οφείλει να γνωρίζει, πως κάθε λεπτό που θα «κυλά» στην κανονική διάρκεια του ημιτελικού χωρίς να τον βρίσκει μπροστά στο σκορ, δεν θα είναι υπέρ του!

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης