Μουντιάλ 2022

Ολλανδία: Κυρίαρχη απέναντι στις πρωταθλήτριες των Ηπείρων και με στόχο το απόλυτο, απέναντι στην Αργεντινή! (video)

Ολλανδία: Κυρίαρχη απέναντι στις πρωταθλήτριες των Ηπείρων και με στόχο το απόλυτο, απέναντι στην Αργεντινή! (video)

Η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή για μια θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την πορεία των «Οράνιε» έως τώρα, να είναι γεμάτη από νίκες απέναντι στους Πρωταθλητές των Ηπείρων.

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ να φτάνει σιγά-σιγά στη… Δύση του, οχτώ ομάδες «μονομαχούν» για τα τέσσερα εισιτήρια του ημιτελικού, που περιμένουν τους… κατόχους τους. Ένα από τα τέσσερα ζευγάρια που έχει το δικό του, ιδιαίτερο, ενδιαφέρον είναι της Ολλανδίας με την Αργεντινή.

Οι «Οράνιε» έφτασαν έως εδώ, μετά την πρωτιά που κατέκτησαν στον 1ο όμιλο με δύο νίκες και μια ισοπαλία και περνώντας χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το εμπόδιο των ΗΠΑ στους «16» με σκορ 3-1. Ωστόσο, μέσα από αυτή την διαδικασία, το σύνολο του Λουίς Φαν Χάαλ πέτυχε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό που όμοιο του δεν έχει ξανασυμβεί σε διοργάνωση Μουντιάλ.

Συγκεκριμένα, κέρδισε τις τρείς από τις συνολικά πέντε Πρωταθλήτριες των Ηπείρων στη φάση των ομίλων και στους «16» και σε λίγες ώρες θα αντιμετωπίσει άλλη μια, αυτή της Νότιας Αμερικής επιδιώκοντας το απόλυτο, αφού η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία δεν κατάφερε να βρεθεί στην τελική φάση του τουρνουά.

Αρχικά, η Ολλανδία επικράτησε με 2-0 της Σενεγάλης στην 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου, με τους ομάδα του Αλιού Σισέ να είναι η νικήτρια του τελευταίο Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στο Καμερούν, το Φεβρουάριο του 2022.

 

Η συνέχεια εμπεριείχε, τη νίκη των «Οράνιε» απέναντι στο Κατάρ για την 3η και τελευταία αγωνιστική του ομίλου με σκορ 2-0, με τους οικοδεσπότες του τουρνουά να είναι οι τροπαιούχοι του Ασιατικού Κυπέλλου το 2019 που διεξήχθη στα γήπεδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

 

Τέλος, το σύνολο του Φαν Χάαλ για να βρεθεί στα προημιτελικά, κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο των ΗΠΑ μετά τη νίκη με 3-1, με τους Αμερικανούς να είναι οι τροπαιούχοι του Gold Cup 2021 όπου επικράτησαν με 1-0 στον τελικό του Μεξικού.

 

Έτσι, στόχος των Ολλανδών είναι να ολοκληρώσουν το απίστευτο σερί τους με μια νίκη απέναντι στην Αργεντινή, που θα συνδυαστεί και με πρόκριση στις τέσσερεις καλύτερες ομάδες του πλανήτη.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης