Μουντιάλ 2022

Ολλανδία - Αργεντινή: Τα πέναλτι που έστειλαν την «Αλμπισελέστε» στον τελικό του 2014

Ολλανδία - Αργεντινή: Τα πέναλτι που έστειλαν την «Αλμπισελέστε» στον τελικό του 2014
Το τελευταίο ραντεβού της Αργεντινής με την Ολλανδία, ήταν... αγχωτικό, με τους Λατίνους να προκρίνονται μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Για να βρει κανείς το τελευταίο ραντεβού της Αργεντινής με την Ολλανδία, θα πρέπει να κοιτάξει οχτώ χρόνια πίσω και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Εκεί όπου οι δύο ομάδες, είχανε συναντηθεί και πάλι στη νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ, μόνο που σε αντίθεση με σήμερα (09/12) που παίζουν για τα προημιτελικά, είχαν αναμετρηθεί για τα ημιτελικά.

Ένα παιχνίδι το οποίο ήταν απόλυτα ισοροππημένο και το τελικό 0-0 δεν αδίκησε καμία από τις δύο ομάδες. Κανείς δεν μπόρεσε να σκοράρει στην παράταση και έτσι οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί τα πάντα κύλισαν ιδανικά για τους Αργεντίνους. Ο Ρομέρο έπιασε το πρώτο πέναλτι των Ολλανδών (Ρον Βλαρ), με τον Λιονέλ Μέσι να ευστοχεί και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Ρομέρο, απέκρουσε και δεύτερο πέναλτι (το τρίτο σε σειρά) το οποίο εκτέλεσε ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ. Η «Αλμπισελέστε» είχε το απόλυτο με 3/3 μέχρι εκείνη την ώρα. Ο Μάξι Ροντρίγκες δεν… γινόταν να αστοχήσει και με μία πολύ δυνατή εκτέλεση, έστειλε την Αργεντινή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δείτε τα πέναλτι των δύο ομάδων:


Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης