Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ 2022: Συνεχίζει να... μακραίνει η «μαύρη λίστα» στο Κατάρ - Νεκρός άλλος ένας εργάτης!

Μουντιάλ 2022: Συνεχίζει να... μακραίνει η «μαύρη λίστα» στο Κατάρ - Νεκρός άλλος ένας εργάτης!
Σταματημό δεν έχει όπως φαίνεται αυτή η... αποφράδα λίστα των νεκρών του Κατάρ μιας και το «The Atheltic» αποκάλυψε πως ένας ακόμα εργατικός μετανάστης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών έργων του Μουντιάλ.
Μπορεί το Μουντιάλ του 2022 να μπαίνει σιγά σιγά προς την τελική του ευθεία και το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει να μεγαλώνει συνεχώς, παρά ταύτα δεν είναι μόνο η τηλεθέαση που αυξάνεται. Την ίδια πορεία έχει και ο κατάλογος των θανάτων ο οποίος ολοένα και πληθαίνει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «The Athletic», ακόμα ένας μετανάστης εργάτης άφησε την τελευταία του πνοή δουλεύοντας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου όταν προσπαθούσε να επιδιορθώσει τα φώτα του πάρκινγκ του ξενοδοχείου που είχε καταλύσει η αποστολή της Σαουδικής Αραβίας.

Ο άτυχος άνδρας ήταν φιλιππινέζικης καταγωγής και έχασε την ισορροπία του με συνέπεια να γλιστρήσει και να χτυπήσει θανάσιμα στο κεφάλι του.

Κατευθείαν οι υπόλοιποι εργάτες έσπευσαν για βοήθεια, με ένα ελικόπτερο να τον παραλαμβάνει για να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όμως το κακό είχε ήδη γίνει.

Το εν λόγω περιστατικό έρχεται να βάλει κι' άλλο μελάνι στην ήδη τεράστια λίστα θανάτων, αφού σύμφωνα με έρευνα του Guardian, ο αριθμός κυμαίνεται στον αρνητικό ιστορικό των 6.500 ανθρώπων που είχαν πάει στη χώρα για να δουλέψουν στα κατασκευαστικά και όχι μόνο, έργα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
3600.webp

www.bnsports.gr 

 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης