Μουντιάλ 2022

Γκονσάλο Ράμος: Το παιδί-θαύμα της Μπενφίκα, δικαίωσε Σάντος και ξεπέρασε Ρονάλντο! (video)

Γκονσάλο Ράμος: Το παιδί-θαύμα της Μπενφίκα, δικαίωσε Σάντος και ξεπέρασε Ρονάλντο! (video)

Το άστρο του Γκονσάλο Ράμος έλαμψε στη νίκη της Πορτογαλίας με σκορ 6-1 επί της Ελβετίας για την φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον 21χρονο επιθετικό να πετυχαίνει το πρώτο χατ-τρικ του φετινού τουρνουά, δικαιώνοντας απόλυτα, την επιλογή του Φερνάντο Σάντος να τον ξεκινήσει στο βασικό σχήμα.

Σχετικά Άρθρα

Η είδηση ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα της Πορτογαλίας για την νοκ-άουτ αναμέτρηση απέναντι στην Ελβετία, έγινε αυτόματα βασικό θέμα συζήτησης σε όλο τον πλανήτη, καθώς η τελευταία φορά που βρέθηκε στον πάγκο σε αγώνα των Ίβηρων σε μεγάλο τουρνουά, συνέβη πριν από 14 ολόκληρα χρόνια.

Αντίθετα, ελάχιστοι ασχολήθηκαν για το ποιος πήρε τη θέση του στο βασικό σχήμα της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, ωστόσο, αυτό δεν κράτησε για πολύ, αφού η φράση «οι ποδοσφαιριστές μιλάνε στον αγωνιστικό χώρο» επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά. Ο Γκονσάλο Ράμος, περί ου ο λόγος, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην επικράτηση με 6-1 της Πορτογαλίας επί των Ελβετών, δίνοντας στην χώρα το δικαίωμα να συνεχίζει να ονειρεύεται στο Μουντιάλ του Κατάρ.

 

Ο άσος της Μπενφίκα σημείωσε τρία γκολ και μοίρασε μια ασίστ στην αναμέτρηση, πετυχαίνοντας το πρώτο χατ-τρικ στο φετινό τουρνουά και σε ηλικία 21 ετών έγινε ο δεύτερος νεαρότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει τρία τέρματα σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την πρωτιά να παραμένει στον Πελέ που το πέτυχε το 1958 απέναντι στην Γαλλία, στα 17 έτη και στις 244 ημέρες.

Επίσης, πρόσθεσε το όνομα του μαζί με εκείνο του αείμνηστου Εουσέμπιο, ως οι μοναδικοί Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές που πέτυχαν χατ-τρικ σε νοκ-άουτ παιχνίδι Μουντιάλ. Ο Εουσέμπιο το κατόρθωσε το 1966 στη νίκη των Ίβηρων με 5-3 επί της Νότιας Κορέας για τα προημιτελικά του θεσμού.

Τα ρεκόρ δεν σταματάνε εδώ για τον ταλαντούχο σέντερ-φορ, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που συμμετέχει σε 4+ γκολ σε έναν αγώνα Μουντιάλ, μετά τον Όλεγκ Σαλένκο που το 1994 πέτυχε πέντε γκολ και έδωσε μια ασίστ στη νίκη της Ρωσίας με 6-1 απέναντι στο Καμερούν.

Επιπλέον, με μόλις… 85 λεπτά συμμετοχής σε Παγκόσμιο Κύπελλο «σκαρφάλωσε» στην 4η θέση των σκόρερ στην εθνική ομάδας της Πορτογαλίας, αφήνοντας πίσω σπουδαία ονόματα, όπως των Ντέκο, Φίγκο, Τιάγκο και Μπρούνο Φερνάντες, ενώ ξεπέρασε τον Ρονάλντο σε τέρματα νοκ-άουτ παιχνιδιών, με τον 37χρονο να μην έχει σκοράρει ακόμα, παρότι έχει αγωνιστεί σε… 429 λεπτά περισσότερα.

Έτσι, έδωσε συνέχεια στην καταπληκτική σεζόν που διανύει με την Μπενφίκα καθώς έως τώρα στη σεζόν μετράει 14 γκολ και τρεις ασίστ και παρά το νεαρό της ηλικίας του, αποτελεί το σημείο αναφοράς των «Αετών» σε πρωτάθλημα και Champions League.

Μετά το σφύριγμα της λήξης, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για Κριστιάνο Ρονάλντο τονίζοντας ότι: «Είναι ο ηγέτης μας. Είναι το είδωλο μου και των περισσότερων από εμάς στην ομάδα». Παρ’ όλα αυτά, ο Γκονσάλο Ράμος αντιλαμβάνεται απόλυτα, ότι δικαίωσε αρχικά την απόφαση του Φερνάντο Σάντος να του δώσει τη φανέλα βασικού από το είδωλο του και στη συνέχεια ότι μετέτρεψε αυτόματα το δικό του όνομα του, στο βασικό θέμα συζήτησης σε ολόκληρο τον πλανήτη. Για τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα, στον αγωνιστικό χώρο.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης