Μουντιάλ 2022

Πορτογαλία - Ελβετία 6-1: Ο Γκονσάλο Ράμος «ντύθηκε» Κριστιάνο και με χατ-τρικ την έστειλε στους «8» (video)

Πορτογαλία - Ελβετία 6-1: Ο Γκονσάλο Ράμος «ντύθηκε» Κριστιάνο και με χατ-τρικ την έστειλε στους «8» (video)

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον αγώνα με την Ελβετία ο Γκονσάλο Ράμος, καθώς με τρία δικά του γκολ η Πορτογαλία πήρε τη νίκη με σκορ 6-1 και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να μην ήταν βασικός στον αγώνα, όμως ο Γκονσάλο Ράμος «γέμισε» επάξια τα παπούτσια του σούπερ-σταρ και μέσα από μια εκπληκτική εμφάνιση, όπου σημείωσε τρία γκολ και μια ασίστ, οδήγησε την Πορτογαλία στους «8». Από την άλλη η Ελβετία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με μια βαριά ήττα (6-1), καθώς πλήρωσε τα αρκετά αμυντικά κενά της.

Ιδανικά εξελίχθηκε το πρώτο μισό του αγώνα για τους Πορτογάλους. Αν και απειλήθηκαν σε δύο περιπτώσεις από το σύνολο του Μουράτ Γιακίν, κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και να πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 2-0.

Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα μάλιστα, οι Ίβηρες άνοιξαν το «χορό» των γκολ. Με ένα σουτ που αιφνιδίασε τους πάντες, όχι μόνο τον Ζόμερ, ο Γκονσάλο Ράμος με πλάτη στο τέρμα, πήρε την μπάλα από τον Φέλιξ και αφού γύρισε την έστειλε με έναν «κεραυνό» στο «παράθυρο» της εστίας του Ελβετού γκολκίπερ.


Φυσικά, οι ποδοσφαιριστές της Ελβετίας «πάγωσαν» από αυτή την εξέλιξη και παρότι στο ξεκίνημα ήταν δραστήριοι χρειάστηκε να περάσει ώρα για να συνέλθουν. Στο 31’ ο Σακίρι απείλησε με μακρινή εκτέλεση φάουλ, ωστόσο δύο λεπτά μετά τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα του.

Ο Μπρούνο Φερνάντες έστειλε την μπάλα στην «καρδιά» της περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πέπε πήδηξε ανάμεσα σε Ακάνζι και Σαρ, πήρε την κεφαλιά και «έγραψε» το 2-0. Η Ελβετία είχε μια ευκαιρία στο 38’ για να μειώσει το σκορ, αλλά ο Κόστα σταμάτησε την κεφαλιά του Φρόιλερ.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0, όμως οι Πορτογάλοι επέστρεψαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς και το κατάφεραν με συνοπτικές διαδικασίες. Στο 51’ ο Γκονσάλο Ράμος μετά από σέντρα του Νταλότ νίκησε για δεύτερη φορά τον Ζόμερ, ενώ στο 55’ από εκτελεστής έγινε δημιουργός και «σέρβιρε» στον Γκερέιρο, ο οποίος πέτυχε το 4-0.

Όλα φάνηκε πως είχαν κριθεί, όμως ο Ακάνζι στο 58’ με κοντινή προβολή μείωσε το σκορ και έδωσε τη δυνατότητα στους συμπαίκτες του να ελπίζουν σε κάτι. Αμ δε! Ο Γκονσάλο Ράμος φρόντισε με το τρίτο του προσωπικό γκολ να δείξει ότι αυτός είναι το αφεντικό του αγώνα, πλασάροντας υπέροχα τον Ζόμερ στο 67’.

Κάπου εκεί πέρασε στον αγώνα ο Κριστιάνο Ρονάλντο που τόσο ζητούσε επίμονα ο κόσμος και στο στάδιο έγινε πραγματικά χαμός.


Ωστόσο τον επίλογο της αναμέτρησης «έγραψε» ο Ράφαελ Λεάο στο 90+2’ με ωραίο τελείωμα.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία (Σάντος): Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Οτάβιο (73' Βιτίνια), Καρβάλιο, Μπ. Σίλβα (81' Νέβες), Μπ. Φερνάντες (87' Λεάο), Γκ. Ράμος (73' Όρτα), Ζοάο Φέλιξ (73' Ρονάλντο)

Ελβετία (Γιακίν): Ζόμερ, Ε. Φερνάντες, Σαρ (46' Τσεμέρτ), Ακάνζι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ (54' Ζακάρια), Τσάκα, Σακίρι, Σο (54' Σεφέροβιτς), Βάργκας (66' Οκαφόρ), Εμπολό (89' Τζασαρί)

Η φώτο του αγώνα:

Ο Κριστάνο Ρονάλντο ακόμη και στον πάγκο συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πάνω του και η εικόνα από την ανάκρουση των εθνικών ύμνων μιλάει από μόνη της...

FjUU6MvWYAAjiWj.jpg

 

 Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης