Μουντιάλ 2022

Επανάληψη ή συνομωσία; Η Ισπανία αποκλείστηκε όπως η Ελβετία το 2006, με 0/3 πέναλτι και... Πανένκα! (video)

Επανάληψη ή συνομωσία; Η Ισπανία αποκλείστηκε όπως η Ελβετία το 2006, με 0/3 πέναλτι και... Πανένκα! (video)

Η Ισπανία ολοκλήρωσε τη διαδικασία των πέναλτι δίχως να ευστοχήσει σε εκτέλεση απέναντι στο Μαρόκο, κάτι που έχει συμβεί άλλη μία φορά στο παρελθόν των Μουντιάλ και οι ομοιότητες των αναμετρήσεων αγγίζουν τα όρια της... συνομωσίας!

Το Μαρόκο στους «8», η Ισπανία... σπίτι της! Το σύνολο του Ρεγκραγκί κατόρθωσε, παρότι αουτσάιντερ στην αναμέτρηση, να πανηγυρίσει στο φινάλε, έστω και μέσω της ψυχοφθόρου διαδικασίας των πέναλτι. Εκεί, ένας φανταστικός Μπόνο έκανε την εμφάνισή του και με τρεις αποκρούσεις στις προσπάθειες των Ιβήρων, χάρισε μια σπουδαία πρόκριση στη χώρα του.

Οι Ισπανοί, βέβαια, όχι μόνο δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε 120 λεπτά αγώνα, αλλά στη διαδικασία των πέναλτι δεν ευστόχησαν σε καμία εκτέλεση! Με 0/3 προσπάθειες, το σύνολο του Λουίς Ενρίκε φεύγει με σκυμμένο κεφάλι από το Κατάρ, παρά τις προσδοκίες που δημιούργησε με τις εμφανίσεις του στην φάση των ομίλων.

Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που μια ομάδα δεν βρίσκει δίχτυα στη διαδικασία των πέναλτι. Ναι, όσο κι αν φαντάζει περίεργο, έχει συμβεί ξανά, άλλη μία φορά,, και οι ομοιότητες με την αναμέτρηση Μαρόκο και Ισπανίας είναι αρκετές!


Το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας, η Ελβετία αντιμετώπισε την Ουκρανία στην φάση των «16». Η κανονική διάρκεια του αγώνα αλλά και η παράταση ολοκληρώθηκαν δίχως σκορ. Οι Ελβετοί παρότι φαβορί, δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο απέναντι στην παρέα του Σεβτσένκο και έτσι η πρόκριση έμελλε να κριθεί στα πέναλτι.

Τώρα είτε βάλετε να δείτε σε επανάληψη τη διαδικασία του Μαρόκο - Ισπανία, είτε το Ελβετία - Ουκρανία θα βρείτε περισσότερες ομοιότητες, παρά διαφορές. Στη διαδικασία των πέναλτι, οι Ελβετοί αστόχησαν και στα τρία που εκτέλεσαν. Ο Σοκόβσκι απέκρουσε τα δύο από Μπαρνέτα και Καμπάνας, ενώ το άλλο κατέληξε στο δοκάρι (Στρέλερ). Ακριβώς όπως και ο Μπόνο του Μαρόκο, «έβγαλε» αυτά των Σολέρ και Μπουσκέτς, ενώ ο Σαράμπια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Οι ομοιότητες όμως δεν σταματούν εκεί. Από την πλευρά του Μαρόκο, ο Μπενούν είδε τον Ουνάι Σιμόν να αποκρούει, όπως ο Σεβτσένκο είδε τον Τσουμπερμπιούλερ να πράττει το ίδιο. Οι Ουκρανοί όμως πανηγύρισαν, με τους Μιλέβσκι, Ρεμπρόφ και Γκούσεφ να σκοράρουν, για να έρθει η νίκη με σκορ 3-0. Μάλιστα, ο πρώτος εκ των τριών ο Αρτέμ Μιλέβσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τρόπο αλά... Πανένκα.

Τώρα αν δεν μας πιστεύετε, δείτε το βίντεο!

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης