Μουντιάλ 2022

Κριστιάνο Ρονάλντο: Στον πάγκο σε μεγάλη διοργάνωση, σχεδόν μιάμιση δεκαετία μετά! (video)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Στον πάγκο σε μεγάλη διοργάνωση, σχεδόν μιάμιση δεκαετία μετά! (video)

Ο Φερνάντο Σάντος δεν επέλεξε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην αρχική σύνθεση για την αναμέτρηση των «16» του Μουντιάλ απέναντι στην Ελβετία, ένα γεγονός εντελώς ασυνήθιστο για τον 37χρονο σούπερ-σταρ, με τους αριθμούς να το αποδεικνύουν.

Η «μυθική» καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν χωράει αμφιβολία, ότι είναι απόλυτα συνυφασμένη με την παρουσία του στα μεγάλα παιχνίδια των διοργανώσεων, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα με την ηλικία του Ρονάλντο να αυξάνεται και να επηρεάζει την απόδοση του, η συμβολή του είναι λιγότερη επιδραστική, γεγονός που είναι ορατό στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, μετρώντας μόλις ένα γκολ.

Έτσι, μετά την αντικατάσταση του στην αναμέτρηση με την Νότια Κορέα, ο Φερνάντο Σάντος δεν το επέλεξε στην αρχική σύνθεση του παιχνιδιού με την Ελβετία για τους «16» του Μουντιάλ, τοποθετώντας τον Γκονσάλο Ράμος στην κορυφή της επίθεσης.

Πότε όμως ήταν η τελευταίο φορά που ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Ίβηρων, έκατσε στον πάγκο σε αναμέτρηση της Πορτογαλίας σε μεγάλο τουρνουά; Για να βρούμε την απάντηση στο ερώτημα, πρέπει να γυρίσουμε 14 (!) χρόνια πίσω και συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση απέναντι στην Ελβετία, για τη φάση των ομίλων του Euro 2008. Για την ιστορία, οι Ελβετοί είχαν επικρατήσει με 2-0, αποτέλεσμα που δεν άλλαξε τις ισορροπίες του ομίλου καθώς οι Πορτογάλοι είχαν προκριθεί στην επόμενη φάση από την προηγούμενη αγωνιστική, μετρώντας έξι βαθμούς.

Έκτοτε, ο CR7 «έτρεξε» ένα τρομερό σερί 31 συνεχόμενων αγώνων στο βασικό σχήμα της χώρας του στα μεγάλα τουρνουά, το οποίο διακόπηκε στον σημερινό κρίσιμο νοκ-άουτ αγώνα. Τελικά, ο χρόνος όλα τα αλλάζει…

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης